Servicedienst Baan geheel in handen van Profuse

SSA Global stoot zijn serviceactiviteiten voor de Baan-productlijn af aan Profuse. Dit bedrijf uit Veenendaal neemt tevens veertig adviseurs over.

SSA Global is voortaan verantwoordelijk voor de ontwikkeling, verkoop en technische ondersteuning van de Baan-software. Profuse fungeert als de enige voorkeursleverancier in de Benelux van alle dienstverlening (implementatie, optimalisatie, training en ondersteuning). In dit kader wordt in België een kantoor geopend. De stap is opmerkelijk, omdat andere leveranciers van bedrijfsbrede software, zoals Oracle en Siebel, hun omzetgroei juist uit de dienstentak trachten te halen. SSA heeft voor zijn eigen erp-software reeds exclusieve contracten met Eniac en Brocom.
 
SSA wil zich toeleggen op productontwikkeling en licentieverkoop. Het verwacht het omzetverlies door de dienstenafstoting te compenseren met hogere marges op de software en uitbreiding in marktsectoren. Het neemt bijvoorbeeld het maatwerk van Profuse over waarmee Baan-applicaties geschikt zijn gemaakt voor de bouwwereld.
 
Profuse is sinds 1991 actief als Baan-wederverkoper. Inclusief het veertigtal ex-medewerkers van Baan werken er ruim tweehonderd productspecialisten. SSA zegde in september 2003 alle contracten met partners op om met een schone lei te beginnen.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 27 februari 2004.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-02-27T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.