Hedgefondsen Atos Origin houden hun woord

De grootaandeelhouders Pardus en Centaurus hebben ingestemd met alle voorstellen die tijdens de aandeelhoudersvergadering van Atos Origin aan bod kwamen. Ze hielden zich daarmee aan de afspraken die ze eind mei met de directie van de automatiseerder maakten.

Pardus en Centaurus Capital, de twee grootaandeelhouders van Atos Origin die in mei de raad van bestuur nog wilden wippen, hebben hun woord gehouden en meegestemd tijdens de aandeelhoudersvergadering van de automatiseerder. Fondsen en directie hadden hun ruzie eind mei al bijgelegd na een toezegging van het bedrijf dat enkele belangrijke eisen zouden worden ingewilligd.

Tijdens de aandeelhoudersvergadering die op 12 juni 2008 in Parijs plaatsvond, werden de boekhouding over het jaar 2007 en een nieuwe structuur voor de raad van advies definitief goedgekeurd. De nieuwe raad bestaat uit zeven onafhankelijke leden, een van Centaurus en een van Pardus. De Fransman Jean-Phillippe Thierry is aangesteld als voorzitter. Hij volgt Didier Cherpitel op. Hedgefondsen Pardus en Centaurus hadden aangestuurd op deze wijzigingen.

Ook besloot de vergadering voor de allereerste keer tot het uitkeren van dividend van 40 cent per aandeel. Dit kost de ict-dienstverlener eenmalig 28 miljoen euro. Volgens een persbericht van Atos Origin is de dividenduitkering het gevolg van de goede operationele prestatie in 2007 en het vertrouwen in de toekomst van het bedrijf.

Koerswijziging

In het voorjaar wilden de twee hedgefondsen een drastische koerswijziging forceren omdat dat de automatiseerder in hun ogen onvoldoende presteerde en geen duidelijke visie had. De directie van Atos Origin waarschuwde de medewerkers begin mei in een interne e-mail voor de vermeende 'activistische' en 'destabiliserende' plannen van Pardus en Centaurus. Op 22 mei werd de oorspronkelijke vergadering nog verdaagd door Philippe Germond, ceo van de Atos Origin groep omdat het investeringsfonds van werknemer-aandeelhouders zich achter de twee opstandige hedgefondsen dreigde te scharen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-16T10:59:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.