ASMI krijgt bod op hele productdivisie

Chipmachinefabrikant ASM International (ASMI) heeft een nieuw bod ontvangen voor de volledige productdivisie. Het Amerikaanse Applied Materials wil samen met investeerder Francisco Partners voor een bedrag tussen de zeshonderd en achthonderd miljoen dollar alle front-end activiteiten van de Nederlandse chipmachinefabrikant overnemen.

Chipfabrikant ASMI heeft een nieuw bod ontvangen voor de volledige productdivisie. Het Amerikaanse Applied Materials en investeerder Francisco Partners willen voor een bedrag tussen de zeshonderd en achthonderd dollar de volledige productdivisie overnemen. Het nieuwe bod is een vervolg op een eerder bod van Applied Materials om voor een bedrag tussen de vierhonderd en vijfhonderd miljoen dollar de Atomic Layer Deposition- (ALD) en Plasma Enhanced Chemical Vapor Deposition-divisie (PECVD) over te nemen. Dat bod werd door de Bilthovense chipmachinefabrikant afgewezen.

Door het nieuwe gezamenlijke bod wil Applied Materials alsnog de bedrijfsonderdelen waar het eerder op bood in handen krijgen. De Amerikaanse private equity partij Francisco Partners wil de overige activiteiten binnen de front-end divisie overnemen en is bereid daar tussen de 225 miljoen en 300 miljoen dollar voor te betalen.

De raad van bestuur en raad van commissarissen van ASMI gaan het bod intern bespreken.
Volgens analisten is het nieuwe bod interessant voor aandeelhouders omdat het een waarde ontsluit die pas over twee jaar zou worden bereikt als een door het huidige bestuur aangekondigde reorganisatie zijn vruchten afwerpt.

Onrustig

Het bod komt op een tijdstip waarop het onrustig is bij de chipmachinefabrikant. Eerder wilden activistische aandeelhouders het bestuur naar huis sturen na tegenvallende financiële resultaten. Er moest een rechter aan te pas komen om in die zaak te bemiddelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-18T11:02:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.