Point-One werkt samen met Frans onderzoekscluster

Point-One gaat samenwerken met het Franse onderzoekscluster System@tic. De samenwerking moet de positie van beide clusters op de Europese en wereldschaal versterken en voordelen opleveren bij de deelname aan Europese R&D-programma's.

Point-One, onderzoeks- en belangenorganisatie voor de Nederlandse nanoelektronica-industrie, sluit zich aan bij het Franse ict-onderzoekscluster System@tic Paris Region. Daartoe hebben beide partijen een contract voor een strategische samenwerking ondertekend. De samenwerking moet de positie van beide clusters op de Europese en wereldschaal versterken en voordelen opleveren bij de deelname aan Europese R&D-programma's.

System@tic Paris Region, een Parijse groep van bedrijven en onderzoeksinstituten, richt zich op het ontwikkelen van innovatieve informatie- en communicatietechnologie voor met name software-intensive systems (SIS). Die complexe software wordt toegepast in de autobranche, beveiliging, defensie en telecomsector.

Point-One, voluit: pole of innovative technology on nanoelectronics and embedded systems, is een strategisch innovatieprogramma dat de positie van de Nederlandse industrie van nanoelektronica en embedded systemen wil uitbouwen. Het is een samenwerking van kleine en grote bedrijven, opleidingsinstellingen en kennisinstituten.

Vijftig procent omzetgroei

Point-One streeft erna om in 2013 binnen de sector een omzetgroei te realiseren van vijftig procent naar 37 miljard euro en een groei van de Nederlandse R&D uitgaven van 1,5 naar 1,9 miljard euro. Het streeft ook naar een stevige verankering van de activiteiten in het mkb.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-19T10:44:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.