HP reorganiseert printdivisie

Hewlett-Packard (HP) gaat zijn printerdivisie reorganiseren. Op dit moment is die divisie verdeeld in vijf bedrijfsonderdelen, die worden afgeslankt tot drie onderdelen. Zo wil HP de printdivisies efficiënter maken.

HP gaat de laserjet- en commerciële printerdivisies samenvoegen, ook de inkjet- en consumentenproductendivisie worden samengevoegd. Daarnaast positioneert de hardware- en dienstenleverancier een grafische-divisie die zich richt op printen op groot formaat en werkt volgens een bestelmodel (‘on-demand'-principe).

HP verwacht dat de aankomende reorganisatie geen banen zal kosten. Al blinkt het bedrijf niet uit in helderheid. Een woordvoerder spreekt van een ‘herbalancering van de arbeidskrachten'.
Het bedrijf schrapte bij een eerdere reorganisatie honderden banen.

De printerdivisie was altijd één van de meest winstgevende divisies van HP, maar consumenten en bedrijven zijn de laatste jaren steeds minder afhankelijk van printers. De divisie behaalde in de eerste kwartalen van het boekjaar 2008 een omzet van 2,38 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-19T11:27:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.