Simac verkoopt Oost-Europese vestigingen

Simac Techniek verkoopt de vestigingen in Tsjechië en Slowakije. De resultaten van deze vestigingen fluctueren te sterk. Ook is er weinig synergie met de Benelux-regio. Door de vestigingen over te dragen aan het lokale management hoopt Simac de betrokkenheid en het rendement te vergroten.

Het Brabantse ict-bedrijf Simac verkoopt zijn vestigingen in Slowakije en Tsjechië. De applicatiebouwer heeft genoeg van de wisselende resultaten in de regio. Bovendien ziet het bedrijf weinig synergie met de Benelux. Topman Eric van Schagen zegt in het Eindhovens Dagblad dat de twee vestigingen de resultaten van Simac te sterk beïnvloeden.

Ongeveer vijftien procent van de aandelen van Simac Technik, het Tsjechische en Slowaakse onderdeel van het Brabantse bedrijf, wordt verkocht aan het management ter plekke. De bedoeling is dat op langere termijn het management ter plaatste veertig procent van de aandelen krijgt. Die worden dan gekocht van Simal, de holding van de familie Van Schagen. Deze holding neemt nu 39 procent van de aandelen. Zelf houdt Simac ook 45 procent van de aandelen in handen.

 Het is niet bekend voor hoeveel geld het bedrijf wordt overgedragen aan het lokale management. Simac hoopt door de activiteiten over te dragen aan een lokaal management dat de sterkere betrokkenheid zorgt voor een beter rendement van het bedrijf.

Simac heeft vestigingen in Praag en Bratislava waar 59 mensen werken. De Tsjechische en Slowaakse vestigingen zijn goed voor acht procent van de totale omzet van Simac.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-27T16:43:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.