VS keuren overname EDS door HP goed

De Amerikaanse overheid heeft de overname van EDS door HP goedgekeurd. De Europese mededingingsautoriteit moet zich nog uitspreken over de voorgenomen inlijving.

De Amerikaanse overheid heeft toestemming gegeven voor de overname van EDS door HP. Na bestudering van de overnameplannen heeft de mededingingsautoriteit van de Amerikaanse overheid besloten dat de overname, waarmee een bedrag van 13,9 miljard dollar is gemoeid, mag doorgaan.

De overname moet nog worden goedgekeurd in Europa. Daar buigen toezichthouders zich momenteel over de inlijvingsplannen.

De raden van bestuur van beide bedrijven hebben al ingestemd met de overname. De aandeelhouders van EDS hebben eind juli 2008 een buitengewone aandeelhoudersvergadering gepland. Daar stemmen de belangrijkste aandeelhouders en investeerders over het bod van 25 dollar per aandeel.

Naar verwachting volgt de definitieve inlijving van EDS door HP in de tweede helft van 2008. Als de overname doorgaat wordt HP de grootste hardware- en dienstenleverancier na IBM.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-01T10:53:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.