CEO VMware aan de kant gezet

Diane Greene, algemeen directeur van virtualisatieleverancier VMware, is aan de kant gezet. Er zou strijd zijn tussen haar en bestuursvoorzitter Joe Tucci over tegenvallende bedrijfsresultaten. Greens taken worden overgenomen door Paul Maritz die van Microsoft kwam.

Diane Greene, voorzitter en ceo van virtualisatiespecialist VMware, heeft het bedrijf dat ze in 1998 met haar man Mendel Rosenblum oprichtte, verlaten. Dit is bekend gemaakt door ceo Joe Tucci van EMC, het bedrijf dat VMware in 2004 85 procent van VMware's aandelen in handen kreeg.

Aandeelhouders stuurden al enige tijd aan op vertrek van Greene, die nog steeds veel aandelen in het bedrijf heeft. Analisten melden dat er veel strijd was tussen haar en de andere aandeelhouders over bedrijfskosten, over onafhankelijkheid van VMware binnen de EMC-groep en over de mogelijkheden om deals te sluiten met concurrenten van EMC, zoals IBM en HP.

Maritz

Greene is vervangen door Paul Maritz die voorheen bij Microsoft werkte. Hij zat al samen met Tucci in de directie van EMC. Maritz verliet Microsoft in 2000 na veertien jaar in dienst te zijn geweest van het bedrijf waar hij verantwoordelijk was voor ontwikkeling en marketing van producten zoals Windows 95, Windows NT, databases en andere applicaties. Maritz zette in 2003 Pi Corporation op dat cloud computing oplossingen levert voor het beheer van persoonlijke informatie. Later werd Pi overgenomen door EMC en ondergebracht werd in de Cloud Divisie van het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-09T09:19:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.