Autodesk rondt overname Moldflow af

Autodesk, leverancier van ontwerpsoftware voor digitale prototypen lijft Moldflow definitief in. Dat bedrijf levert optimalisatiesoftware voor de productie van plastic. Met de overname is een bedrag van 297 miljoen dollar gemoeid.

Autodesk, leverancier van twee- en driedimensionale ontwerpsoftware voor de bouw, werktuigbouwkunde en de media- en entertainment-industrie heeft de overname van Moldflow Corporation definitief afgerond. Voor de inlijving van de leverancier van optimalisatiesoftware voor de productie van plastic wordt 297 miljoen dollar betaald.

Met de software van Moldflow kunnen ontwerpers de eigenschappen en het gedrag van plastic componenten tijdens het productieproces voorspellen en optimaliseren. Autodesk maakte op 1 mei 2008 bekend dat het van plan was het bedrijf over te nemen. Autodesk koopt de softwareleverancier omdat het verwacht dat plastics de snel populariteit winnen als bouwmateriaal.

Sinds de introductie van de software AutoCAD in 1982 heeft Autodesk een breed portfolio software ontwikkeld voor het ontwerp van digitale prototypen. Autodesk verwacht over het volledige boekjaar 2009 een nettowinst te boeken van tussen de 2,48 en 2,53 miljard dollar.
Bij de verschillende vestigingen van Autodesk wereldwijd werken 7300 mensen. Moldflow heeft ongeveer driehonderd medewerkers. Het is nog niet bekend of alle medewerkers worden overgenomen. Het Benelux-hoofdkantoor van Autodesk staat in Barendrecht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-15T16:12:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.