ASML stelt verwachtingen naar beneden bij

Chipmachinefabrikant ASML stelt de verwachtingen voor 2008 naar beneden bij. Het bedrijf verwacht dat de jaaromzet met een vijfde zal inkrimpen ondanks goede resultaten over het tweede kwartaal.

Chipmachinefabrikant ASML stelt de financiële verwachtingen voor 2008 naar beneden bij. De bedrijfsleiding verwacht dat de omzet met twintig procent zal afnemen. Eerder werd een afname van tien procent geraamd. De oorzaak van de sombere toekomstverwachting ligt in de verslechtende economische omstandigheden, daardoor stellen chipproducenten investeringen in capaciteitsuitbreiding uit.

De bedrijfsleiding stelt de cijfers bij na een succesvol verlopen tweede kwartaal waarin het bedrijf het aantal orders zag toenemen tot 33 stuks. Dat zijn zeven machines meer dan in het eerste kwartaal. De waarde van de orders kwam uit op 632 miljoen euro, dat is boven verwachting van analisten. De chipmachinefabrikant boekte over het tweede kwartaal een omzet van 844 miljoen euro tegen 919 miljoen euro in het eerste kwartaal. De nettowinst steeg tot 192 miljoen euro, daarmee zijn omzet en winst iets hoger dan verwacht.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-16T11:35:00.000Z Pim van der Beek