Atos Origin en Capgemini favoriete werkgevers

De twee ict-dienstverleners Capgemini en Atos Origin hebben van onderzoeksbureau Blauw Research allebei een Gouden Spreekbuis ontvangen. Ze zouden de favoriete werkgevers uit de sector zijn.

Volgens het Rotterdamse onderzoeksbureau Blauw Research zijn ict-dienstverleners Capgemini en Atos Origin de favoriete werkgevers in de ict-sector. De twee bedrijven kregen er een prijs voor uitgereikt. Atos Origin ontving de Gouden Spreekbuis Arbeidsmarkt ICT 2008, een erkenning van professionals voor de relatief hoge naamsbekendheid, hun sterke voorkeur en de wervingsacties. Onder professionals komen IBM en Logica op respectievelijk plaats twee en drie. Ook onder studenten blijkt de ict-dienstverlener hoog te scoren.

Studenten

Branchegenoot Capgemini is onder studenten echter bekender. De studenten spreken volgens de jury relatief vaak een voorkeur uit voor Capgemini als werkgever. Ook worden de wervingsacties beter herinnerd dan die van concurrenten. Atos Origin en Sogeti staan in de studentenlijst op de tweede en derde plaats.

Het onderzoeksbureau baseert de nominaties en uiteindelijke winnaars op het imago-onderzoek dat elk jaar verschijnt. Het rapport biedt inzicht in de bekendheid, het imago en de voorkeurspositie van belangrijke ict-bedrijven in Nederland. De plaats in de imagolijsten wordt berekend op basis van bekendheid, reclameherinnering, waardering, animo tot solliciteren en absolute voorkeur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Misschien kan men ook eens het verloop onderzoeken. Dit zijn ook bedrijven waar mensen snel weggaan.

Atos Origin als meest populaire werkgever, dat zou je toch niet denken na de stakingen en gedoe rond CAO. De studenten hebben zich duidelijk laten verleiden door beide bedrijven zonder zichzelf goed te verdiepen.

Ik ben pas bij Atos Origin en ben zeer gelukkig. Heb me zeker van te voren verdiept.

Tja, het gras leek groen met al die beloftes. Werk er nu 1,5 jaar en het wordt tijd om te vertrekken.

Werk er ook 1.5 jaar en mijn beloftes zijn wel waar gemaakt. Ligt waarschijnlijk dan aan sufferds persoonlijk kwaliteiten. Tijd om in de spiegel te gaan kijken?

Stakingen....hmmmmm. 120 man van 9000 staken! Kom op zeg. In ieder bedrijf heb je wel een stel losers die het willen verzieken voor de rest.

De saamhorigheid straalt eraf, Trip...

Is de totale lijst met bedrijven ook ergens te vinden? Ik ben wel benieuwd hoe hoog Valori geeindigd is.

Trouwens....
Het bericht is niet alleen maar rozengeur en manenschijn. De keerzijde van de medaille: "Belangrijkste conclusies: er zit weinig beweging in bekendheid, imago en voorkeur van ict-werkgevers. Met name de aantrekkingskracht van ict-dienstverleners op studenten lijkt af te nemen".

@Trip; er waren er die dag op Papendorp wel minstens 300 man, je moet je schamen dat je dat zo uitvlakt! Die 'losers' staken hun nek ook voor diegene uit, die zijn/haar haar collega's voor losers uitmaakt.

Je bent dus duidelijk van die types die denkt hem/haar nooit iets zal overkomen: nooit ziek worden, bedreigd worden door een (collectief) ontslag, arbeidsconflict met de werkgever etc. Dus beste trip: dream on!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-22T09:12:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.