KPN stelt verwachting naar boven bij

KPN verwacht niet langer dat het bedrijfsresultaat van het jaar 2008 achterblijft bij dat van 2007. Toch daalde de nettowinst in het tweede kwartaal met 11,8 procent, terwijl de omzet steeg met 12,5 procent.

Telecomreus KPN heeft het afgelopen kwartaal beter gepresteerd dan het bedrijf zelf verwachtte. Ten opzichte van een jaar geleden steeg de omzet met 12,5 procent naar ruim 3,66 miljard euro. De nettowinst daalde echter met 11,8 procent en bleef steken op 353 miljoen. Het bedrijf heeft echter vertrouwen in de toekomst en gaat er niet langer van uit dat de bedrijfsresultaten voor 2008 lager zijn dan in 2007. Dat bleek tijdens de presentatie van de cijfers van het tweede kwartaal van 2008.

Volgens algemeen directeur Ad Scheepbouwer van KPN begint de strategie ‘Terug naar Groei', die zijn bedrijf in februari 2008 aankondigde, vruchten af te werpen. Hij ziet een groei in nieuwe diensten als internetbellen, televisie en mobiele data. Bovendien lukt het de onderneming om de uitstroom van klanten in traditionele diensten af te remmen.

Zakelijke markt

KPN's resultaten op de zakelijke markt verbeterden met 4,8 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2007, ondanks een omzetdaling van 1,6 procent. Volgens het bedrijf blijven de inkomsten uit vaste telefonie ‘op een behoorlijk niveau', hoewel de traditionele telecomactiviteiten worden afgebouwd.

De omzet van de mobiele data-activiteiten in de zakelijke markt groeide maar liefst zestig procent. De divisie Zakelijke Communicatiediensten, waaronder Enterprise Communication Services en de PABX-activiteiten, herstelde zich na een slecht eerste kwartaal. De inkomsten uit de nieuwe diensten Housing en Hosting groeiden met meer dan 25 procent. Binnenkort komt nieuwe capaciteit beschikbaar in datacenters in Aalsmeer en Almere. Dat is volgens het bedrijf noodzakelijk omdat de capaciteit vrijwel volbezet is.

Getronics

KPN-dochter Getronics behaalde een omzet van 504 miljoen euro, een daling van 2,1 procent ten opzichte van een kwartaal eerder. De ict-dienstverlener blijkt de afgelopen tijd last te hebben gehad van de zwakke dollar en het pond. Daardoor stonden de inkomsten uit Amerikaanse en Britse activiteiten onder druk. Getronics heeft zijn activiteiten in Noord-Amerika, Canada en Mexico inmiddels aan outsourcingspecialist CompuCom verkocht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-23T10:13:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.