Detron koopt Kender Thijssen, XB en Squire

Investeringsmaatschappij Detron neemt drie Nederlandse ict-bedrijven over. Vanaf nu behoren Kender Thijssen, XB en Squire tot de Detron ICT & Telecom Groep.

Detron ICT & Telecom Groep koopt drie Nederlandse ict-bedrijven. Het bedrijf neemt automatieerder Kender Thijssen en de ict-dienstverleners Squire en XB over. Het is niet bekend wat Detron voor de drie bedrijven betaalt.

Met het sluiten van de overeenkomst van Kender Thijssen met Detron heeft Harm Altena zich per 18 juli 2008 teruggetrokken als algemeen directeur van het it-bedrijf. Hij is opgevolgd door Ron Dikhoff, die ruim dertig jaar ervaring in telecom en healthcare heeft, bij onder andere Ericsson en Philips.

Breder dienstenportfolio

Met de aankoop van Squire hoopt het investeringsbedrijf een breder dienstenportfolio te kunnen bieden. De dienstverlener hoopt door de overname een toppositie te verwerven op het gebied van managed services in de markt van middelgrote en grote ondernemingen. Het bedrijf is in Nederland gevestigd in Waardenburg en heeft 50 werknemers. De directie en management van de ict-dienstverlener blijft aan.

XB is gekocht door Detron-dochter Esprit Telecom. Aad Beekhuis, directeur Esprit Telecom: "XB en Esprit Telecom hebben verschillende producten die complementair aan elkaar zijn. De overname is om het portfolio van Esprit te complementeren." Samen gaan de bedrijven klanten bedienen in het midden- en kleinbedrijf tot duizend werkplekken. XB is al 10 jaar een landelijke opererende ict-dienstverlener. Het bedrijf heeft meer dan honderd werknemers en kantoren in Almere, Amsterdam en Den Bosch. De netwerken van XB strekken zich uit tot België, Duitsland en Groot Brittannië. Het bedrijf richt zich verder op security, managed services, telefonie en enterprise application integration.

Detron

Detron, telecommunicatie en industriële automatisering, ging in september 1998 naar de beurs. George Bankens bedrijf was in zeven jaar gegroeid van dertien naar drieduizend man. Zijn persoonlijke vermogen werd na de beursgang van Detron door het maandblad Quote geschat op 180 miljoen gulden. In 2000 bleef de beurskoers van zijn bedrijf hangen op ruim 22 euro. Paul Kuiken van netwerkbouwer Landis - met een drie keer zo grote omzet - nam George Bankens aandelen over. Twee jaar later ging Landis failliet. Banken kocht Detron weer terug uit het failliete Landis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-24T13:40:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.