Exact wil overnames doen

Exact Software heeft besloten een deel van de aandelen terug te kopen. De softwaremaker doet dit nu, omdat de koers van de aandelen laag is en het bedrijf veel cash op de bank heeft staan. De eventuele winst bij verkoop wordt gebruikt om overnames te doen.

Exact Software koopt maximaal vijf procent van de uitstaande aandelen terug. Het bedrijf zal hier hooguit 23 miljoen euro voor betalen. Het bedrijf maakte dit bekend bij de presentatie van de financiële resultaten over het tweede kwartaal. Er zijn nu bijna geen aandelen in handen van het bedrijf.

De softwaremaker wil de aandelen in portefeuille houden en in de toekomst bij verkoop de opbrengst gebruiken als financiering voor bijvoorbeeld overnames, aldus Jeroen Bruins Slot, woordvoerder van het bedrijf. Dat Exact ervoor kiest om nu de aandelen te kopen is omdat enerzijds de aandelenkoers gedaald is in het begin van het jaar en anderzijds er veel cash op de bank stond. Daarom was het een mooi moment om de aandelen nu te kopen.

De aankoop is niet bedoeld om aandeelhouders tevreden te stellen, zegt Bruins Slot. Ook topman Rajesh Patel verzekerde in een toelichting op de cijfers dat dit geen goedmakertje is voor de omzetwaarschuwing. "Wij doen niet aan ruilhandel."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-25T16:46:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.