EC keurt overname EDS door HP goed

De Europese Commissie keurt de overname van EDS door HP goed. De commissie ziet geen negatieve gevolgen voor de concurrentie. Nu hoeven alleen nog de aandeelhouders van EDS te stemmen over het bod. Als zij ook goedkeuring geeft wordt HP de grootste hardware- en dienstenleverancier na IBM.

De Europese Commissie heeft groen licht gegeven voor de overname van dienstverlener EDS door HP. Volgens de Commissie heeft de samenvoeging van de twee bedrijven geen negatieve gevolgen voor de concurrentie. "HP en EDS zijn niet elkaars meest belangrijke concurrenten in de markt waar ze actief zijn", aldus de Europese Commissie in een persbericht.

Eerder gaf de Amerikaanse overheid toestemming voor de overname van EDS door HP. Ook de raden van bestuur gaven al goedkeuring. De enige die een overname nog kunnen afkeuren zijn de aandeelhouders. Donderdag 31 juli zullen de aandeelhouders van EDS stemmen over het bod van 25 dollar per aandeel.

Apart bedrijfsonderdeel

HP wil EDS kopen voor 13,9 miljard dollar in totaal. Dat maakte de leverancier in mei bekend. EDS wordt waarschijnlijk ondergebracht in een apart bedrijfsonderdeel dat de naam van het oorspronkelijke bedrijf behoudt. Het hoofdkantoor van de EDS-tak is gevestigd in Texas, waar nu ook het belangrijkste kantoor van die dienstverlener staat.

Ronald Rittenmeyer zal de dagelijkse leiding over EDS blijven voeren en via de raad van bestuur verslag uitbrengen aan Mark Hurd,  de hoogste baas van HP. HP heeft na de inlijving 210.000 dienstverlenende werknemers verdeeld over ruim 80 landen en wordt daarmee de grootste hardware- en dienstenleverancier na IBM.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-28T11:29:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.