EDS groeit in Europa, Midden-Oosten en Afrika

EDS sloot het afgelopen kwartaal meer contracten af dan een jaar geleden. Vooral in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) groeide het aantal contracten sterk. Het bedrijf boekte een omzet van 5,62 miljard dollar.

Ict-dienstverlener EDS sloot het tweede kwartaal van dit jaar 27 procent meer contracten dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. De waarde van deze contracten lag op 5,4 miljard dollar. Hetzelfde kwartaal vorig jaar was de waarde van de nieuwe contracten nog 4,3 miljard dollar.

Er werden vooral overeenkomsten gesloten in de overheidsector en in de financiële dienstverlening. In Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) groeide het aantal afgesloten contracten sterk, met 57 procent.

Overname door HP

Het bedrijf boekte wereldwijd een omzet van 5,62 miljard dollar. Hetzelfde kwartaal vorig jaar was de omzet nog 5,45 miljard dollar. De ict-dienstverlener maakt 160 miljoen dollar winst.

HP maakte in mei van dit jaar bekend EDS te willen kopen. De Amerikaanse overheid en de Europese Commissie hebben hun goedkeuring hier al aan gegeven. Donderdag 31 juli beslissen aandeelhouders van EDS of zij instemmen met het bod van 13,9 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-29T14:59:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.