Simac stapt uit joint-venture Broadcast

Automatiseerder Simac heeft besloten zijn belang in de joint-venture Simac Broadcast te verkopen aan mede-eigenaar Impeq. De deelneming sloot onvoldoende aan bij de ict-activiteiten van het bedrijf.

Ict-dienstverlener Simac verkoopt zijn vijftigprocentsbelang in Simac Broadcast. Dat is de joint-venture die het bedrijf in 2003 opzette samen met de Impeq Groep. Impeq koopt de aandelen over en wordt zo enig eigenaar van Broadcast.

Het afgestoten onderdeel sloot onvoldoende aan bij de ict-activiteiten van Simac, vertelt Simacs financieel directeur Michael van Kasteren in het Eindhovens Dagblad. "We hoopten dat Simac Techniek en Broadcast in de afgelopen jaren meer naar elkaar toe zouden groeien. Dat is echter niet gebeurd. Daarom is het beter voor het bedrijf dat een partij de leiding krijgt", aldus Van Kasteren in de krant. Vanaf uiterlijk 2009 verdwijnt de verwijzing naar Simac uit de naam van de voormalig joint-venture.

Deelnemingen afstoten

Eind juni besloot Simac ook al zich terug te trekken uit Tsjechië en Slowakije. Het bedrijf  ‘had genoeg van de sterk wisselende resultatie in de landen', luidde het toen. Directeur Van Kasteren sluit niet uit dat zijn onderneming de komende tijd nog meer deelnemingen afstoot.

Bij Simac Broadcast werken momenteel 35 mensen. Het is onduidelijk of de aandelenverkoop voor hen gevolgen heeft. Het bedrijf, dat is gevestigd in Veldhoven, levert diensten aan televisie- en telecommaatschappijen. De omzet bedraagt enkele miljoenen euro's.

Impeq, de nieuwe volledige eigenaar van Broadcast, levert digitaletelevisiediensten en heeft zijn hoofdkantoor in het Gelderse Rossum.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-01T10:13:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.