Vertrek Kieboom maakt Atos een Frans bedrijf

Wilbert Kieboom verlaat ict-dienstverlener Atos Origin. Hij wordt niet vervangen en daardoor zitten er geen Nederlandse bestuurders meer in het managementteam van het bedrijf.

Door het vertrek van Wilbert Kieboom bij ict-dienstverlener Atos Origin zitten er geen Nederlanders meer in het dagelijks bestuur van het bedrijf. "Atos Origin is al jarenlang een Frans bedrijf ", zegt Adriaan Meij van AME Research.

Een Nederlandse vertegenwoordiger in het bestuur van de ict-dienstverlener zou verstandig zijn, aldus Meij. "Het omzetaandeel van Nederlandse bedrijven in de omzet van Atos Origin is groot. Een Nederlandse ceo is belangrijk voor de taal en de contacten met klanten."

Nederland belangrijke regio

Nederland is een belangrijke regio voor Atos Origin. Uit de halfjaarcijfers die eind juli werden gepubliceerd bleek dat de omzet uit de Nederlandse regio gedaald is. Bijna twintig procent van de omzet van Atos Origin komt uit Nederland. Meij denkt dat Kieboom het bestuur heeft verlaten, omdat de slechte resultaten niet langer acceptabel waren. Ook het vastgelopen cao-overleg zou veel druk leggen. "Het is de cultuur dat topbestuurders tegenwoordig bijna direct aan de kant worden gezet als het slecht gaat met een bedrijf", zegt Meij.

Het bestuur van Atos Origin vindt de winstmarge van het bedrijf al jaren te laag. Het bedrijf doet er veel aan om dit te verbeteren, aldus Meij. Zo zijn er een aantal niet-rendabele onderdelen verkocht. Ook in Nederland verwacht de onderzoeker een programma om kosten te besparen. "Ik sluit daarbij ontslagen niet uit."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een Nederlandse ceo is belangrijk voor de taal en de contacten met klanten."

Geen Nederlandse inbreng meer dus bij "echte" belangrijke beslissingen?
Ondertussen wordt de focus alleen maar op India gezet, omdat ze daar zo "plichtmatig" werken, geen 9 tot 5 mentaliteit hebben en ook nog eens lagere tarieven hebben.
Werk ik nu voor een Nederlands of Frans of Indiaas bedrijf?

En dan te bedenken dat wij (6 man) van de KAS Bank ge-outsourced moeten worden naar dit bedrijf.

Het is toch bij de wilde spinnen af, dat je terecht komt bij een bedrijf waar binnenkort door bezuinigingsrondes ontslagen zullen gaan vallen!

Wat mij betreft een pracht van een artikel voor Computable. Ga eens praten met de RvB van de KAS Bank want die is van plan om het onmisbare mainframe te outsourcen.

Zijn er al bezuiningsmaatregelen aangekondigd?
Volgens mij niet ( of ben je nu aan het speculeren :)).
Als je overgaat dan krijg je toch een werkgarantie?


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-04T16:47:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.