Fujitsu Siemens: Joint venture blijft

Het klopt niet dat Siemens uit de joint venture met Fujitsu wil stappen. Een woordvoerder ontkent de geruchten in de Wall Street Journal.

De geruchten over Fujitsu Siemens Computers zijn ongegrond. Dat zegt een woordvoerder van het bedrijf. Volgens de Wall Street Journal zou Siemens uit de joint venture Fujitsu Siemens Computers willen stappen. De krant baseert zich op anonieme bronnen.

Woordvoerder Stefan Müller van de joint venture kan ontkennen noch bevestigen dat Siemens de joint venture wil verlaten. "Dat is aan de aandeelhouders", zegt hij. Deze ontkennen in verschillende media de geruchten. Volgens persbureau Reuters noemt een woordvoerder van Fujitsu de geruchten ongegrond. Siemens zegt tegen Forbes.com dat het zich wil richten op drie sectoren, namelijk industrie, gezondheidszorg en de energiesector.

Onderhandeling over nieuw contract

Fujitsu en Siemens onderhandelen over het contract, zegt de woordvoerder. Het contract werd in 1999 afgesloten voor tien jaar. Als niemand de aandelen verkoopt, wordt het contract met nog eens vijf jaar verlengd. Müller heeft er vertrouwen in dat het bedrijf zijn activiteiten volgend jaar en verder gewoon zal voortzetten. "Of dat nu met de huidige aandeelhouders is of niet."

Zowel Siemens als Fujitsu heeft een aandeel van vijftig procent in de joint venture. Als Siemens besluit zijn aandeel te verkopen, dan is Fujitsu de eerste die daar aanspraak op kan maken. Het bedrijf zou nu tussen de 3,12 miljard en 4,65 miljard euro waard zijn, aldus een bank die door de Wall Street Journal wordt opgevoerd. Müller vindt dit een vreemde bewering. "Het is altijd goed om de waarde van het bedrijf te lezen. Maar de naam van de bank blijft anoniem. Dat is vreemd", zegt hij.

De joint venture werd in 1999 opgericht. Het bedrijf boekte het laatste fiscale jaar een omzet van 6,6 miljard euro. Siemens topman Peter Löscher liet eerder weten niet tevreden te zijn over de resultaten van de joint venture. Bij Fujitsu Siemens Computers in Nederland werken 120 mensen. De omzet van de Nederlandse vestiging was 120 miljoen euro in het laatste financiële boekjaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-07T09:56:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.