Imtech groeit op eigen kracht en door overnames

Imtech boekt goede halfjaarcijfers. De nettowinst is gestegen tot 46,1 miljoen euro, 31 procent meer dan dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg met zestien procent tot 1,76 miljard.

De omzetgroei komt voor uit zowel autonome groei als overnames. Imtech, dat vestigingen heeft in een aantal Europese landen, behaalde vooral in Duitsland, Oost-Europa en de Benelux een sterke autonome groei (zelfstandige groei, exclusief die uit overnames). De orderportefeuille in deze clusters groeide met dertig procent. De technisch dienstverlener richt zich in de genoemde landen vooral op de energiesector, datacenters, luchthavens en de farmaceutische industrie.

In Spanje, Engeland en Ierland groeide Imtech sterk door overnames. In die landen werden zes overnames gedaan. Die acquisities brengen 81 miljoen euro extra omzet op jaarbasis in. Imtech kan verslechterende marktomstandigheden in enkele van zijn markten opvangen door een goed gevuld orderboek.

Zo worden teruggelopen investeringen door een teruggang in de vastgoedsector gecompenseerd door investeringen voor de Olympische Spelen die in 2012 in Londen worden gehouden. In Spanje haalt Imtech vooral opdrachten binnen uit een grootschalige uitbreiding en upgrading in de olie- en gasindustrie. Bovendien zorgt de toenemende verkeersdrukte in Europa voor een sterke vraag naar hightech mobiliteitsoplossingen.

Strategie

Naast strategische versterking van de positie in bestaande thuislanden met een nadruk op de Groot-Brittannië, Ierland, Spanje en Oost-Europa, wil Imtech in de toekomst zijn geografische positie uitbouwen naar Oostenrijk en Scandinavië. Het bedrijf geeft ook aan dat het de technologische positie in de markten ict en mobility & marine verder wil versterken door zowel autonome groei als door middel van overnames. Het bedrijf wil in 2012 een omzet behalen van vijf miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-14T11:43:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.