SAP-systeem Free Record Shop werkt nu goed

Free Record Shop ondervindt geen problemen meer met zijn nieuwe bevoorradingssysteem. Direct na de implementatie van de SAP-software was dat wel anders. Het bedrijf liep ermee drie miljoen euro omzet mis.

De problemen die de Free Record Shop ondervond na de implementatie van een nieuw bevoorradingssysteem, zijn inmiddels verholpen. De platenketen ondervindt er geen problemen meer mee, meldt woordvoerster Natascha van den Bos. "Het duurde nog wel een paar maanden, maar in het eerste kwartaal van 2008 is alles opgelost." Volgens haar werkt alles inmiddels goed, maar wil het bedrijf verder geen mededelingen doen over de ict.

De implementatie van het SAP-platform, door automatiseerder Ctac, veroorzaakte in het najaar van 2007 nog grote overlast. Ondanks waarschuwingen van de dienstverlener besloot algemeen directeur Hans Breukhoven van Free Record Shop de omschakeling naar het nieuwe systeem toch door te zetten. Inkoop, voorraadbeheer en distributie sloten daardoor niet meer op elkaar aan.

Schappen leeg, magazijnen vol

Dit had tot gevolg dat de schappen in de ongeveer 250 filialen in de drukste periode van het jaar leeg bleven terwijl de magazijnen overvol zaten. Hierdoor liep de platenketen volgens Breukhoven drie miljoen euro omzet mis. Uiteindelijk sloot de onderneming, voor het eerst sinds de oprichting in 1971, een boekjaar af met een verlies.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Typisch weer een voorbeeld dat een manager niet naar een ICT-afdeling of dienstverlener luistert en z'n bedrijf met de gebakken peren zit. En tevens heeft meneer de ICT'ers weer met overuren en stress opgezadeld

En soms kost het je leven als je naar de managers luistert.
http://www.telegraaf.nl/nieuws/1750227/__Piloot_rampvliegtuig_wilde_niet_opstijgen__.html?p=1,1

Allemaal vanwege bezuinigingen en andere verboden agendapunten van managers. Zodat zij hun bonus kunnen halen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-20T17:32:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.