Centric boekt een derde meer winst

Centric heeft over 2007 een derde meer winst geboekt dan een jaar eerder. Het bedrijf groeide sterk op het gebied van werkplekbeheer en het aantal werknemers nam toe. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de Goudse ict-dienstverlener.

Centric heeft over 2007 33 procent meer winst geboekt dan een jaar eerder. De winst bedroeg 51,9 miljoen euro. De omzet steeg met een kwart tot 788,9 miljoen euro. Het bedrijf groeide door overnames in Nederland en het buitenland en door een verbeterde samenwerking tussen de verschillende ict-divisies voor consultancy, software engineering, e-business, systems integration, managed ict-services en training.

Het Goudse bedrijf groeide sterk als werkplekbeheerder. Door nieuwe samenwerkingen steeg het aantal beheerde werkplekken tot boven de 100.000. Ook het aantal medewerkers is in vergelijking met 2006 toegenomen. Er werkte eind 2007 duizend werknemers meer dan een jaar eerder. Het personeelsbestand komt daarmee uit op 8500 mensen.

Naast de hogere omzet en winst uit de ict-activiteiten wist Centric ook betere resultaten te boeken uit financiële dienstverlening. Dat bedrijfsonderdeel stond het afgelopen jaar vooral in het teken van herordening van de organisatie en het stroomlijnen van processen. Dat moet het bedrijfsonderdeel sterker, flexibeler en marktgerichter maken. Er vindt steeds meer samenwerking plaats tussen de ict-divisie en de afdeling voor financiële dienstverlening.

Vertraagd

De integratie van het in 2006 overgenomen leverancier van ingenieurs- en adviesdiensten Oranjewoud verloopt volgens Centric goed. Het bedrijf meldt dat het vertrouwen van medewerkers in de fusie na de overname is toegenomen. Oranjewoud heeft de ambitie om zich internationaal nadrukkelijker te laten gelden. Daarbij worden overnames niet uit de weg gegaan.

De jaarcijfers over 2007 van Centric worden nu pas gepresenteerd omdat de financiële afdeling onzeker was over de uitkomsten van een aantal posten en de cijfers nog eens wilde narekenen. Maandag 25 augustus 2008 wordt het volledige jaarverslag vrijgegeven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zal mij benieuwen wat ze nu weer voor argument aandragen om de eindejaarsbonus niet hoeven uit te keren. Of hebben ze die inmiddels al geschrapt, waar men het anderhalf a 2 jaar geleden het over had?

Ja Henny,
hoe praat je jezelf nu weer uit dit bericht? Die winstuitkering zat er helaas niet in omdat het laatste kwartaal niet voldende was, toch?

Logisch als ze dramatisch slecht betalen.

Eindejaarsbonus bij Centric. Die hebben ze al vijf jaar niet uitgekeerd.

Je hoort elke kwartaal meeting dat het goed gaat. En je leest dit soort berichten. Maar de laatste kwartaal meeting hoor je dat de bonus net niet gehaald is, net niet.

Voor de rest prima bedrijf hoor.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-22T16:27:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.