De sponsor: ‘Bij volleybal gaat het om teamspirit'

Softwareleverancier ORTEC sponsort het volleybalteam Nesselande. In de volleybalsport wordt veel gebruikt van analyses. Ook is teamspirit belangrijk.

Wat sponsoren jullie precies?

Ronald Buijsse, marketingdirecteur van ORTEC: "Wij zijn sinds 2001 hoofdsponsor van het herenteam van de volleybalclub Nesselande."

Waarom kozen jullie voor dit sponsorcontract?

Wij wilden een sport sponsoren waarbij het net als in ons werk, om de teamspirit gaat. Volleybal is een sport waarbij dat zo is. Veel mensen weten het niet, maar in volleybal wordt  veel gebruik gemaakt van statistische analyses van spelpatronen. Ons bedrijf levert software voor planningen waarbij statistische analyses ook een belangrijke rol spelen.  Daarom was een sport die daarvan gebruik maakt een goede promotie voor ons vakgebied.

Naamsbekend was een andere reden en we wilden onze klanten en werknemers in sportieve omgeving kunnen ontvangen.

En waarom juist dit team?

Zij zijn het beste team van Nederland.

Wat betalen jullie voor het contract?

Dat is geen publiek feit, dat maak ik liever niet bekend.

Hoe is te zien dat jullie de club sponsoren?

ORTEC staat in de naam van de club, die officieel ORTEC Rotterdam.Nesselande is. Ook staat ons logo op shirts, in de sporthal en op de website. En veel spelers van het team rijden in een auto met het ORTEC-logo.

Wat organiseren jullie verder rondom de sponsoring?

We nodigen klanten uit bij wedstrijden. Die reageren erg positief. Ze herkennen de sportieve uitstraling van ons. Wat we doen is soms erg theoretisch, maar door naar de wedstrijden te gaan krijg je een goed beeld van de teamgeest die ORTEC nastreeft..

Ook spreken de spelers en coaches van het team op sommige evenementen van ORTEC. Peter Blangé, tot voor kort trainer van de club, en Ron Zwerver, de huidige trainer, spraken bijvoorbeeld voor klanten. Zij maakten allebei deel uit van het team dat op de Olympische Spelen in Atlanta goud won. Zij vertellen dan wat er voor nodig is om een team succes te maken. Bij volleybal wordt alles volledig geanalyseerd, het team maakt ook gebruik van onze software.

Gebruiken jullie het team ook als testomgeving?

Testen van de software doen we binnen het bedrijf. Onderdeel van het contract is wel dat we de software samen uitbouwen. Soms gebeurt dit op initiatief van Nesselande, vaak gebeurt dit op eigen initiatief van ORTEC.

Volleybal is niet echt bekend in Nederland. Waarom toch deze sport?

We werken veel voor de zorg. Daar is volleybal meer bekend. Maar we willen internationaal ook bekender worden. Daarom gaan we ons richten op meerdere sporten. Zo hebben we nu ook een teamanalyse contract afgesloten met Vitesse en wordt de Belgische voetbalcompetitie met onze software geanalyseerd.

Wat is de overeenkomst van het imago van Nesselande en ORTEC?

We willen allebei de beste zijn in wat we doen. Ook weten we dat je het met een team moet doen en dat je door goed meten en analyseren de beste resultaten krijgt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-28T11:18:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.