Simac maakt meer winst bij gelijke omzet

De Nederlandse dienstverlener Simac Techniek groeit vooral in België. Het bedrijf maakt meer winst bij een gelijkblijvende omzet. In 2009 wil de onderneming inzetten op de sectoren onderwijs, gezondheidszorg en infrastructuur.

Simac Techniek maakte het eerste halfjaar van 2008 meer winst bij een gelijkblijvende omzet. De omzet van het bedrijf bedroeg het eerste halfjaar 71 miljoen euro. De winst steeg met 9,6 procent naar 38 miljoen euro.

Het bedrijf deed vooral goede zaken in België. Vorig jaar was deze vestiging nog verliesgevend. Algemeen directeur Erik van Schagen vertelt in het Financieel Dagblad: "We hebben daar in de kosten gesneden en niet-rendabele projecten afgestoten." De ict-dienstverlener nam in België maatregelen om de kosten te reduceren. Ook concentreert het zich in deze regio op hoogwaardige diensten. Een kwart van de omzet van de dienstverlener kwam in 2007 uit België.

Tsjechische vestiging

De vestiging in Tsjechië deed het minder goed. Het lokale management blijft wel vertrouwen houden in deze vestiging. Daarom werd 55 procent van het belang van Simac aan het lokale management verkocht. Het verlies van de Tsjechische vestiging werd grotendeels gecompenseerd door de verkoop van een deel van de aandelen.

Het bedrijf wil zich inzetten op drie sectoren, namelijk gezondheidszorg, infrastructuur en onderwijs. "De vergrijzingsmarkt komt er aan en Simac wil daarin een dominante rol spelen. Daartoe praten we met overheden, woningcorporaties en zorginstellingen", aldus Van Schagen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-28T16:43:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.