Computable Awards 2008: Meest maatschappelijk verantwoorde ICT-onderneming

‘We voelen ons verbonden met kinderen in Zuid-Afrika’

De genomineerden voor de Computable Award voor meest maatschappelijk verantwoorde ict-onderneming zijn Informatica, Inter Access, Logica, Oracle en Yellowtail. Computable vroeg ze om een reactie.

Informatica

De nominatie betekent veel voor ons. We doen mee aan Alpe d'HuZes, een sponsoractie waarbij we met de fiets de Alpe d'Huez beklimmen voor KWF Kankerbestrijding. Samen met onze partners steunen we dat evenement vanaf het begin in 2006. Onze oplossingen zijn moeilijk in te zetten voor het goede doel, maar zo kunnen we toch ons steentje bijdragen. De partners zijn zowel betrokken bij de sponsoring als de daadwerkelijke beklimming van de berg. Bedrijven die normaal elkaars concurrenten zijn, vormen één hecht team.
Maaike Hilbrand, marketing-director Noord-Oost Europa

Inter Access

De nominatie is een grote verrassing. We hangen onze maatschappelijke activiteiten bewust niet aan de grote klok. Veel bedrijven doen dat met berichten op de website of bij de presentatie van de jaarcijfers. Wij vinden dat het iets is tussen ons en degene die we helpen. Sinds 2006 ondersteunen we belangeloos ict-projecten in West-Afrika. In samenwerking met het International Institute for Communication and Development (IICD). Senior-consultants hebben bijvoorbeeld een communicatienetwerk aangelegd dat de gezondheidszorg moet verbeteren.
Han Dieperink, cto

Logica

We zijn enorm trots op de nominatie. Verantwoord handelen is voor ons geen keuze, maar het uitgangspunt voor alles wat wij doen. Als wereldwijd opererende organisatie willen wij continu een positieve bijdrage leveren aan mens en milieu. Zo stellen we onze kennis ter beschikking aan mensen in derdewereldlanden die het niet kunnen betalen, maar het wel hard nodig hebben. Iedere dag denkt een betrokken team met onze klanten mee om innovatieve ict-oplossingen te bieden voor hun maatschappelijke vraagstukken.
Joost Rueck, managing-director Sales & Marketing

Oracle

We zijn trots op de nominatie. We ondersteunen wereldwijd maatschappelijk verantwoorde projecten. Dat is een vast onderdeel van onze bedrijfsvoering. Het gaat bijvoorbeeld om non-profit onderwijsinitiatieven. Daarnaast ontwikkelen we samen met klanten en partners lokale projecten. Dat begint bij onze medewerkers Zij bepalen welke projecten we starten. In Nederland zijn dat bijvoorbeeld ThinkQuest, een websitewedstrijd voor scholieren en MuisWijs!, dat leerlingen bewust moet maken van gezond computeren.
Leontien Vreeke, programmamanager mvo Benelux

Yellowtail

We voelen ons verbonden met de kinderen in Zuid-Afrika. Yellowtail is een jonge organisatie waar veel jonge ouders werken, bovendien bevindt ons centrum voor softwareontwikkeling zich in Kaapstad. Before7 is door ons opgericht om de scholingskansen van minder bedeelde Zuid-Afrikaanse kinderen tot zeven jaar oud te vergroten. Before7 is bewust niet van Yellowtail, maar volledig zelfstandig. We hopen dat deze nominatie bijdraagt aan die zelfstandigheid, doordat veel nieuwe donateurs en vrijwilligers zich aansluiten bij Before7.
Robert Harreman, medeoprichter

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-02T07:53:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.