Triple P ziet ruimte in uitspraak rechter

Justitia

'Teleurstellend', noemt Fezi Khaleghi Yazdi, grootaandeelhouder/bestuurder van Triple P, de uitspraak van de rechtbank in Den Bosch. Die verwierp de vordering om Detron te verbieden vijf verkoopmedewerkers over te nemen. De automatiseerder uit Vianen bezint zich op verdere stappen omdat de rechter in zijn vonnis hiervoor ruimte heeft open gelaten, aldus Khaleghi.

Triple P verloor het kort geding dat het tegen Detron aanspande. De rechtbank in Den Bosch oordeelde dat Detron niet onrechtmatig heeft gehandeld in het aannemen van vijf verkoopmedewerkers van Triple P. Het verkooppersoneel stapte over naar Detron, nadat dit bedrijf eerder met Triple P had onderhandeld over een eventuele investering in het moeizaam draaiende ict-bedrijf.

"Wij hadden de sympathie van de rechter maar konden de juridische bewijslast niet hard genoeg neerzetten", constateert Fezi Khaleghi Yazdi, grootaandeelhouder/bestuurder van Triple P. "We zullen de komende twee weken samen met ons advocatenkantoor nadenken over vervolgstappen. Kijk, ik wil niet de hele tijd politieagent spelen en mijn medewerkers in de gaten houden. Maar ik wil wel een signaal afgeven dat wij niet voor niets medewerkers een concurrentiebeding laten ondertekenen."

Want het vonnis van de rechter laat ruimte open voor verdere acties, meent Khaleghi. "De rechter vindt dat de medewerkers van Triple P hun concurrentie- of relatiebeding en hun geheimhoudingsplicht hebben geschonden. Alleen wij hebben niet kunnen aantonen dat Detron op de hoogte was van hun plannen om over te stappen. De rechter heeft aangegeven dat geschillen over de transfer van werknemers af te kopen zijn."

Triple P kan in hoger beroep of een procedure beginnen tegen een van de (inmiddels ex-) medewerkers die de rest van het verkoopteam benaderde om mee te gaan naar Detron. Ook kan de ict-dienstverlener met de vertrokken werknemers en Detron in overleg treden om proberen tot een schikking te komen. Khaleghi twijfelt nog: "Dat er iets niet in de haak is, is voor mij duidelijk. Maar de vraag is wat wij ermee bereiken. Zoiets kost veel energie en ik concentreer me liever op positievere zaken."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De echte vraag is niet of iemand het verkoopteam heeft benaderd... Maar wat heeft het verkoopteam voor redenen gehad om over te stappen. Hier moet toch meer aan de hand zijn geweest...

Ook ik denk dat het meer aan Triple P ligt dan aan een concurrent.

Het doet goed om te lezen dat Triple P een keer hetzelfde ondervindt:
"Wij hadden de sympathie van de rechter maar konden de juridische bewijslast niet hard genoeg neerzetten".

Hoe Triple P de laatste tijd met sommige werknemers is omgegaan is niet zo netjes. Dus niet verbazingwekkend dat mensen uit zichzelf weggaan.

Ben benieuwd wie er nu gaat verkopen...

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-05T11:32:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.