Khaleghi: 'Triple P staat niet te koop'

Triple P voert geen overnamegesprekken. Dat zegt Fezi Khaleghi Yazdi, grootaandeelhouder/ bestuurder van de automatiseerder uit Vianen. Het bedrijf verkeerde in zwaar weer, maar noteert volgens Khaleghi inmiddels weer zwarte cijfers.

Triple P heeft de afgelopen jaren een steeds groter verlies geleden. Hulp van buitenaf moest de automatiseerder uit Vianen er weer bovenop helpen. Fezi Khaleghi Yazdi, de grote baas van Triple P, erkent dat er in april gesprekken zijn gevoerd met concurrent Detron. In zijn ogen ging het niet om een overname maar om een investering. "Er waren ook andere partijen met wie we daarover in gesprek waren. Het financiële gat is uiteindelijk opgevuld door twee activiteiten te verkopen, een reorganisatie door te voeren en extra steun te krijgen van bestaande aandeelhouders."

De twee takken die Triple P afstootte, zijn de verlieslijdende mediadivisie, verkocht aan Thieme ICT Services, en de detacheringsgroep die voor Schiphol werkte. De luchthaven heeft dit personeel (een twintigtal medewerkers) overgenomen. Naar aanleiding van deze vervreemdingen ontstond er - in de woorden van Khaleghi - een disbalans tussen de overhead en de rest van de organisatie. Met als gevolg: een nieuwe reorganisatie waarbij 24 medewerkers zijn afgevloeid.

Na de herstructurering concentreert Triple P zich op advisering, levering en beheer van ict-infrastructuren. Een belangrijk contract is dat rond OverheidsTelecom2006. Triple P is een van de OT2006-contractanten en sloot eind mei een meerjarenovereenkomst met het ministerie van Financiën voor de vernieuwing van zijn telefonieomgeving.

Lek boven

Volgens Khaleghi is het lek weer boven en de orderportefeuille goed gevuld. Hij beweert dat Triple P (150 medewerkers) vanaf juni ook weer winst boekt. De beoogde omzet in 2008 is ruim veertig miljoen euro. De grootaandeelhouder stelt dat er op dit moment geen overnamegesprekken lopen, ook al gaat het gerucht dat een investeringspartij de ict-dienstverlener wil opkopen. Ook George Banken, directeur/eigenaar van Detron, zegt nog altijd belangstelling te hebben in een acquisitie. De relatie tussen beide partijen is bekoeld, nadat een verkoopteam van het Vianense bedrijf bij Detron in dienst was getreden en Triple P tevergeefs bij de rechter om een verbod vroeg, "maar een kopje koffie kan wonderen verrichten", aldus Banken.

Om de hoek

Khaleghi meldt dat er in het verleden gesproken is met partijen die een bod wilden uitbrengen maar dat het management en de huidige aandeelhouders van Triple P het niet interessant genoeg vonden. Hij wijst erop dat een deel van de aandelen van het bedrijf verhandeld wordt op de Amerikaanse OTC (Over The Counter) Bulletin Board, de niet-officiële effectenmarkt in de Verenigde Staten. Triple P moest zich medio 2005 van de Nasdaq terugtrekken, omdat het te weinig kapitaalkrachtig was geworden en een puur op Nederland georiënteerde koers ging varen. "Maar omdat Triple P een NV is en de aandelen aan toonder, blijven die aandelen vrij op de markt verkrijgbaar. Dan kan het voorkomen dat een partij aandelen opkoopt en kijkt of een overname mogelijk is", aldus Khaleghi.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Praatjes vullen geen gaatjes meneer Khaleghi. Een ieder die (terecht) twijfelt aan de woorden van Feizolah moet Triple-p maar eens onderwerpen aan een creditcheck. Er worden al geruime tijd gesprekken gevoerd om investereerders te vinden. Hoe anders krijg je het gat van - 10 miljoen euro dicht. Maar welke investeerder koopt een schuld van een dergelijk hoog bedrag voor niets meer dan mooie praatjes??

Een enkeltje Iran is de beste oplossing en Triple-P overlaten aan mensen die wel verstand van zaken hebben en wel een organisatie kunnen managen

We zullen het maar niet hebben over de pensioengelden die Khaleghi in zijn eigen zak heeft gestopt. Hierover voert hij al diverse rechtszaken omdat bij pensioenering niks was overgedragen aan de pensoensbedrijven. De CFO is niet voor niets dit jaar uit eigen overwegingen opgestapt; het werd hem te heet onder zijn voeten. Die reorganisatie werd trouwens al in september 2007 aangekondigd, maar niet onthuld tot schijnbaar midden dit jaar dus. SCHANDALIG! Begin dit jaar vertrokken er 20 a 30 mensen per maand uit demotivatie omdat ze het slechte beleid na jaren zat waren. En terecht!! Khaleghi moet opstappen, alleen dan pas is Triple-P te redden.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-08T10:25:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.