Strategische topmannen Ordina stappen op

Twee prominente topmannen nemen afscheid bij automatiseerder Ordina. Ceo Ronald Kasteel en financieel directeur Hans den Hartog blijven daardoor alleen achter in het uitvoerende comité. De besturingsstructuur wordt onder de loep genomen na de teleurstellende halfjaarcijfers.

Philip van Blanken en Eddy Vermeire, twee prominente topmannen van ict-dienstverlener Ordina, stappen op. Dat meldt het Financieele Dagblad (FD). De twee vormden samen met algemeen directeur Ronald Kasteel en financieel directeur Hans den Hartog het uitvoerende comité dat de strategie van het bedrijf bepaalt.

Alleen Kasteel en Den Hartog blijven achter in het uitvoerende comité, dat oorspronkelijk uit zeven leden bestond. Er zou geen sprake zijn van gedwongen ontslagen. Kasteel: "Dit is meer een toevallige samenloop van omstandigheden. Hieromheen moet niet de verkeerde sfeer ontstaan." Analist Victor Bareno van SNS Securities zet hier in het FD echter vraagtekens bij, aangezien de aankondiging kort volgt op de teleurstellende halfjaarcijfers en de winstwaarschuwing van de eerste helft van 2008.

Teleurstellende cijfers

Kasteel evalueert de besturingsstructuur van zijn onderneming, na de teleurstellende cijfers die hij over het eerste halfjaar van 2008 moest melden. Ordina zag zijn nettowinst met 12 procent dalen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Na publicatie van de cijfers verloor het aandeel Ordina ongeveer twintig procent aan waarde.

Van Blanken was bij de automatiseerder verantwoordelijk voor personeelszaken en werving en vertrekt per direct. Zelf zegt hij ‘het na elf jaar voldoende' te vinden. Hij benadrukt ‘op een prima manier' te zijn vertrokken.

Vermeire, die eind 2008 vertrekt, stuurde de verkoopafdeling aan en onderhield contracten met grote klanten. Hij is van plan een nieuw bedrijf op te richten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-08T11:34:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.