Sun krimpt personeelsbestand met 10 procent in

Sun Microsystems ontslaat wereldwijd 10 procent van het personeel als gevolg van ‘enorme’ verliezen.Dit betekent het verlies van 3300 arbeidsplaatsen.

Dit meldt het Amerikaanse dagblad The Washington Post. De overeenkomst met Microsoft, waarbij de softwareleverancier 1,6 miljard dollar in contanten zal betalen aan Sun, is niet voldoende om de 3300 banen te redden.


In het afgelopen kwartaal liepen de verliezen van Sun op tot tussen de 750 en 810 miljoen dollar. De verliezen, en de lagere kwartaalomzet van 2,65 miljard dollar, overtroffen de verwachtingen.

"Terwijl we een herstel zien in it-uitgaven is het ontslag van 10 procent van het personeel en het niet halen van de financiële doelen dit kwarteel behoorlijk dramatisch", zegt Dana Gardner, senior analist van de Yankee Group in een gesprek met The Washington Post. "Dat geeft aan dat er een grote strategiewijziging nodig is en de overeenkomst met Microsoft is daar een teken van."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het rare hiervan is dat Nederland het goed doet en voor sommige projecten nog steeds op zoek is naar mankracht. Maar omdat de analisten van Sun US betere winst cijfers bedachten moeten de personeelskosten achteruit. Maw. mensen eruit. Met deze adhoc actie zal de toekomst nog lastiger worden voor Sun dan dat hij al is.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-04-07T11:53:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.