Managed hosting door True

Nederlandse gevolgen ontslaggolf HP onbekend

 

Het is nog niet bekend hoeveel ontslagen er vallen bij de Nederlandse vestigingen van HP en EDS. Eind september wordt er duidelijk hoeveel Europese banen er verdwijnen. Daarna wordt de Nederlandse ondernemingsraad ingelicht.

Werknemers van HP en EDS in Nederland moeten voorlopig nog in spanning zitten over het aantal banen dat geschrapt wordt. HP maakte bekend dat er de komende drie jaar wereldwijd 25.000 banen geschrapt zullen worden. Meer dan de helft van deze ontslagen zullen in Amerika vallen.

De Europese Ondernemingsraad wordt op 25 september ingelicht, aldus een Nederlandse woordvoerder van de dienstverlener. Dan wordt bekend hoeveel Europese banen er verdwijnen. Daarna zullen pas de landelijke ondernemernemingsraden worden ingelicht. Dan zal ook duidelijk worden hoeveel ontslagen in Nederland zullen vallen.

De Nederlandse woordvoerder kan niet zeggen welke functies er gaan verdwijnen en of dat ook voormalig EDS-banen zullen zijn. The Associate Press schrijft dat HP bekend gemaakt heeft dat het voornamelijk om voormalig EDS-banen gaat.

Integratie van EDS en HP

De reorganisatie is onderdeel van de integratie van de twee dienstverlener. Het aantal geschrapte functies is gelijk aan ongeveer 7,5 procent van het gezamenlijke personeelsbestand. De reorganisatie kost ongeveer 1,7 miljard dollar. De maatregelen moeten leiden tot besparingen van ongeveer 1,8 miljard dollar op jaarbasis. Dat bedrag wordt geïnvesteerd in verbetering van de marketing en verkoop-afdeling, optimalisatie van de logistiek en opkomende markten.

HP nam EDS eerder dit jaar over voor bijna 14 miljard dollar. Daarmee is de oorspronkelijke hardwareleverancier de op een na grootste ict-dienstverlener ter wereld na IBM. Bij de Nederlandse vestiging van HP werken 2400 mensen. Voor EDS werken 1600 mensen in Nederland. De twee vestigingen zijn in Nederland nog niet samengevoegd. Daarvoor moet eerst overleg worden gepleegd met de twee ondernemingsraden. Dat gebeurt als bekend is hoeveel banen verdwijnen in Nederland.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2706073). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.