Functioneren Opta wordt onderzocht

Prinsjesdag 2008

Logo Opta

Het kabinet wil het functioneren van de Opta verder onderzoeken. De rol van de toezichthouder staat ter discussie, omdat de Europese Unie een Europese toezichthouder wil. Staatssecretaris Frank Heemskerk is daar niet voor.

In 2009 zal het functioneren van de Opta, de toezichthouder op de telecomsector, nader worden onderzocht. Ter discussie staat welke rol deze instantie in de toekomst moet spelen. Dit met het oog op de sterk veranderende telecommarkt. OPTA is een tijdelijke toezichthouder. In de wet is vastgelegd dat elke vier jaar bekeken moet worden of de instantie nog nodig is. Er wordt dan gekeken naar de situatie in de Nederlandse markt.

 Daarnaast is bekend dat staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) wil doorgaan met nationale toezichthouders zoals de Opta. Hij voelt niets voor een Bureau van Europese Regulatoren voor Telecom (BERT). Want dat zou alleen maar tot meer bureaucratie leiden. Bovendien vreest Heemskerk dat zo'n Europese instelling te ver afstaat van de lokale situatie. De kans bestaat dat dan een soort eenheidskoek ontstaat waarin onvoldoende recht wordt gedaan aan verschillen per land.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De Opta is in mijn ogen een slechte waakhond als het gaat om de diverse providers, de service en administratie is verschrikkelijk slecht, en wat doet de Opta die kijkt erna en slaapt rustig verder.

Opta heeft de afgelopen jaren heel goed werk geleverd: zie de concurrentie die er nu is op de diverse telecommarkten. Dit zou ook kunnen gebeuren op de postmarkt, indien Opta voldoende bevoegdheden hiertoe krijgt (nu heeft Opta op postgebied nauwelijks bevoegdheden). Een uitbreiding lijkt me daarom eerder voor de hand liggen. Daarnaast is het goed dat zaken als spam/spyware/etc goed worden bestreden.

Dus als ik Richard goed begrijp is er concurentie gekomen door dat de Opta toezicht houd? Of zal het zo zijn dat door de slechte toezicht van de Opta er een wildgroei is ontstaan met slechte service richting klanten, want dat is wat er gebeurd is.

De Opta is alleen maar lastig en moet gewoon weg.
De concurentie komt er toch wel, alleen vereten we dat nu de zaak super oneerlijk verdeelt wordt en dat de BV Nederland aardig op zijn kl....ten krijgt. De gerenomeerde telefoonzaak ofwel K.., kan zijn positie natuurlijk nooit behouden als men oneerlijke concurentie stimuleert. Dus een zaakje duizend keer groter dan de K.. komt effe op de markt en gaat als een beest tekeer. Het enige goede is dat de prijs omlaag gaat, maar dat is geen concurent dat is prijsvechten. En het resultaat is en blijft ontslagen. Zeer binnenkort in het Nederland theater, wederom een ontslag ronde (let maar op).

Dus weg met die opta, die maakt meer kapot dan je lief is !

De KPN koopt onderhand de een na de ander op, zowel mobiel als bij internet (ISP). Voor vast hoeft dat niet, door voip etc is de carrier access ook zo goed als dood, terwijl dat in landen als Duitsland nu juist goed van de grond kwam. Reden: single bill, de D-Telekom moest de fakturering overnemen voor de concurrentie.
In Nederland is er heel binnenkort maar een aanbieder van internet, vaste telefonie, digitale televisie, etc. De rest zit dan in de marge.
Marktwerking? Monopolie? Wat is het verband tussen OPTA en de NMa?

Buiten dat: Gaat de BERT straks dan ook handelen over de indeling van ons nummerplan, tarieven, analoge kabeltelevisie etc?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-16T15:15:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.