Nieuwe softwareversie voor C2000

Prinsjesdag 2008

Het communicatiesysteem C2000 wordt vernieuwd waardoor het langer meekan. Daarnaast moeten alle diensten in de 'zwaailichtsector' hun informatievoorziening zoveel mogelijk op elkaar afstemmen. Dat schrijft minister Guusje ter Horst in de begroting van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Het communicatiesysteem voor de hulpdiensten (C2000) moet langer mee kunnen gaan. Daartoe komt volgend jaar een nieuwe softwareversie in bedrijf, inclusief de nodige hardware in het netwerk. Verder wordt de vervanging voorbereid van het huidige Geïntegreerd Meldkamer Systeem.

Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) wil verder een eenduidige ict-infrastructuur en informatiehuishouding voor de politie stimuleren.

Alle diensten in de ‘zwaailichtensector' moeten hun informatievoorziening zo veel mogelijk op elkaar afstemmen. Het Informatie Beleid Veiligheid (IBV) is gericht op een gezamenlijke informatiehuishouding. Het is de bedoeling de architectuur voor IBV door te ontwikkelen. Dan weten de betrokken instanties hoe ze hun informatievoorziening moeten inrichten. Want dat is nodig om onderling goed te kunnen communiceren en gegevens uit te kunnen wisselen. Snel overleg tussen hulpverleners als brandweer en politie kan cruciaal zijn bij calamiteiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De nieuwe softwareversie voor C2000 en andere maatregelen hebben niet voldoende geholpen om problemen op te lossen of te voorkomen. Kijk naar de conclusies rond Koninginnedag 2009, het strandfeest bij Hoek van Holland, de ambulancevoorziening Noord-Brabant of de poldercrash bij Schiphol.
De oude problemen zijn nog steeds onvoldoende opgelost. Wat gebeurt er bij een echt grote ramp?


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-16T15:15:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.