Kilimanjaro: Welkomstdans op hoogte

Het Kilimanjaro-expeditieteam klimt gestaag naar de top. Op dag twee wordt de expeditieleider de hoogte in gehouden. Computable-redacteur Diederik Toet en Sabine Lokin doen verslag.

 En hup, daar vliegen de benen van Dieter in de lucht. De expeditieleider wordt gedragen op de schouders van zo'n tien Tanzanaanse dragers. Die hebben net een uitbundige welkomstdans voor ons gedaan in Kamp Shira op 3850 meter.

De weg naar het kamp was niet zo lang als gisteren, maar wel pittig. Na het ochtendritueel van opstaan, wassen, watermarked vullen en ontbijten begonnen we meteen met de zwaarste klim van de dag. Gelukkig was de tweede helft minder lasting en konden we voor het allereerst genieten van het prachtige uitzicht op de besneeuwde top van de Kilimanjaro. De eerste mensen beginnen de hoogte te merken. Om echte hoogteziekte zoveel mogelijk te voorkomen luidt het devies drinken, drinken, drinken en zoveel mogelijk je krachten sparen.

En dus laten we het echte dansen in Kamp Shira aan onze helpers over. Iedereen juicht en klapt als Dieter eindelijk weer met beide benen op de grond staat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-17T09:15:00.000Z Diederik Toet en Sabine Lokin
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.