Meer wijzigingen in RvB Alcatel-Lucent

Telecombedrijf Alcatel-Lucent neemt afscheid van twee leden van de Raad van Bestuur. Het vertrek maakt deel uit van een reorganisatie van het management van de organisatie. Eerder werd bekend dat Ben Verwaayen ceo wordt van het bedrijf.

Alcatel-Lucent voert meer wijzigingen door in de Raad van Bestuur. Ed Hagenlocker en Jean-Pierre Halbron hebben zich teruggetrokken uit de Raad van Bestuur van het bedrijf. Lagenhocker vertrekt direct. Halbron vertrekt na de bijeenkomst van de RvB waarin de resultaten over het derde kwartaal zijn goedgekeurd.

Begin september werd al bekend dat de Nederlander Ben Verwaayen het roer overneemt van het bedrijf. Hij neemt ook zitting in de Raad van Bestuur. Pat Russo, die op dat moment de leiding had over het bedrijf, stapte toen op. De Fransman Philippe Camus werd president-commissaris bij Alcatel-Lucent.

Zesde opeenvolgende kwartaalverlies

Eind juli 2008 maakte Alcatel-Lucent bekend dat algemeen directeur Pat Russo en bestuursvoorzitter Serge Tchuruk het veld moesten ruimen. Daartoe besloot het Frans-Amerikaanse bedrijf na publicatie van het zesde opeenvolgende kwartaalverlies. Tchuruk vertrekt uiterlijk 1 oktober 2008 en Russo mocht blijven tot een opvolger is gevonden.

Het personeel van het Frans-Amerikaanse bedrijf roept ex-bestuurders Pat Russo en Serge Tchuruk af om af te zien van hun gouden handdruk. Deze actie is een initatief van de Europese ondernemingsraad. Inmiddels hebben zesduizenden mensen in acht landen de petitie getekend, aldus de Belgische website Het Laatste Nieuws.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-18T15:39:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.