Radrace voor personeel bij VX Company

ICT-dienstverlender VX Company staat op 22 en 23 oktober in het teken van strijd. Een .NET-, Java- en Oracle- team ontwikkelen tijdens een radrace onder tijdsdruk een oplossing voor een fictieve klant. Aan het eind van de twee dagen beslist een jury welk team de beste applicatie heeft ontworpen.

De VX Company radrace is een tweedaagse strijd tussen drie technologieën. Op 22 en 23 oktober ontwerpen en ontwikkelen een Java-, .NET- en een Oracle-team onder tijdsdruk een applicatie voor een (fictieve) klant. Wie de beste oplossing bouwt, wint.

ICT-dienstverlener VX Company organiseert de radrace voor de derde keer. De race is dit jaar echter voor het eerst via internet door buitenstaanders te volgen. "Het is echt een strijd", vertelt Frobert Visser, marketing en communicatiemanager bij VX Company. "Daarom plaatsen we nu camera's zodat het gebeuren voor iedereen live te volgen is."

De teamleden van de drie teams worden geselecteerd door de verschillende business unit managers binnen VX Company. Ze kunnen zich echter niet voorbereiden op de opdracht die zij krijgen. Op de eerste dag krijgen de teams 's ochtends te horen wat ze precies gaan doen. Een (fictieve) klant geeft ze naast de programmeeropdracht en de functionele specificaties. Daarna mogen de teams echt aan de slag. 

Tijdsdruk

Visser: "Er is een officiële jury die het eindresultaat beoordeeld. Daarnaast letten de juryleden ook op hoe een team werkt onder druk en hoe ze samenwerken. Welke keuzes maken ze bijvoorbeeld? Het ene team kiest bewust voor de inzet van tools, terwijl een ander team juist zelf aan het programmeren slaat."

Voor VX Company is het een manier om vanuit de technologie te kijken wat er gebeurt. "Het is voor ons als bedrijf interessant te kijken wat er gebeurd als er onder tijdsdruk ontwikkeld wordt. Doordat de nieuwste technologieën worden toegepast, zie je wat de kracht is van de afzonderlijke technologie. In de radrace concurreren ze heel direct met elkaar."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Naast de RAD race vind dit jaar ook de radT race plaats, waarbij de hoofdletter T staat voor TEST. In deze race zullen diverse testteams het tegen elkaar opnemen om, in samenwerking met de (fictieve) klant de winnende applicatie uit de RAD race aan de tand te voelen.

Naar mijn mening zou een RAD race standaard voorzien moeten zijn van een onderdeel TEST.

Tegenwoordig is TESTEN toch onderdeel van de ontwikkeling. Niet alleen de bouw-kant.

Dat er naast een RAD race dus ook een RadT race is, is dus best wel een slechte zaak Ijsbrand.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-19T14:45:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.