Voedselbanken krijgen gratis CRM

Voedselbanken kunnen gratis de beschikking krijgen over een registratiesysteem voor klanten. Softwareleverancier ASolutions biedt belangeloos een webapplicatie aan bij alle voedselbanken van Nederland.

Softwareleverancier ASolutions uit Krimpen aan den IJssel biedt alle voedselbanken in Nederland gratis een webapplicatie aan voor de registratie van klanten. In samenwerking met de voedselbank van Amsterdam is belangeloos een webapplicatie ontwikkelt voor de intake en registratie van klanten van de voedselbank. Eind september wordt de nieuwste versie van de webapplicatie doorgevoerd in Amsterdam. Daarna wordt de webapplicatie beschikbaar gesteld voor andere vestigingen.

Door de inzet van de nieuwe software moeten hulpverleners van de voedselbank efficiënter hun werk kunnen uitvoeren. Doordat er minder tijd nodig is voor de administratie kan er volgens de betrokkenen meer tijd worden besteed aan de distributie van voedselpakketten.
De belangeloze ontwikkeling en implementatie past volgens de softwareleverancier in het profiel van het bedrijf. De softwareleverancier licht toe dat het zich normaal toelegt op het schrijven van software op maat en vanuit maatschappelijke betrokkenheid nu zorgt voor hulp op maat.

Voedselbank

De voedselbank is een verdeelpunt van levensmiddelen voor mensen die leven rond het bestaansminimum. In vijf jaar tijd is de Stichting Voedselbank Nederland uitgegroeid tot een landelijk netwerk met ongeveer tachtig vestigingen met soms meerdere uitdeelposten.

De Voedselbank verzamelt bij distributeurs en producenten levensmiddelen die om de één of andere reden niet verkocht kunnen worden, maar die kwalitatief nog honderd procent in orde zijn. Bijvoorbeeld doordat het product uit het assortiment gaat, er teveel voorraad is, de verpakking niet volledig in takt is, of de houdbaarheidsdatum bijna verloopt. Die levensmiddelen zouden anders vernietigd worden of als veevoer worden gebruikt.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Je hoort er niks meer van die voedselbanken.
De verkiezingen zijn namelijk voorbij.
Wel mooi werk natuurlijk van ASolutions.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-19T16:27:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.