Nederlandse bedrijven weinig last van kredietcrisis

Onderzoeksbureau Ernst & Young zegt dat de Nederlandse ict-bedrijven weinig last lijken te hebben van de kredietcrisis. Zij verwachten dat de ict-budgetten en de vraag naar personeel het komende jaar alleen maar zal stijgen.

De Nederlandse ict-branche geeft geen last van de kredietcrisis, aldus onderzoekers. Uit de ict-barometer van Ernst & Young blijkt dat de ict-budgetten en de vraag naar ict'ers het komende jaar alleen maar toeneemt. "Het lijkt erop dat ict de onderscheidende factor is geworden in tijden dat de broekriem wordt aangehaald. Dit is het resultaat van een oorspronkelijk zeer conjunctuurgevoelige sector sinds 2001 het kaf van het koren heeft weten te scheiden", zegt Jacob Verschuur, directeur ict leadership van Ernst & Young.

Bijna veertig procent van de zeshonderd ondervraagde managers en ict-professionals verwacht dat het ict-budget het komende jaar zal groeien. Ongeveer twintig procent verwacht een daling. Het overige deel denkt dat het ict-budget gelijk zal blijven. De verwachting is minder positief dan eerder dit jaar. Toen verwachtte nog 51 procent een groei van het ict-budget.

Groei van budget bij overheid

Vooral in de overheid en non-profit sector denken de ondervraagden dat het ict-budget zal groeien. Eerder voorspelde onderzoeksbureau Forrester al dat vooral in de zorg het ict-budget flink zou gaan groeien. Ernst & Young verwacht ook een groei van het ict-budget in de dienstensector.

De vraag naar interne en externe ict'ers blijft toenemen. Bijna negentig procent van de bedrijven ziet het aantal interne ict'ers groeien of gelijk blijven. Bij ongeveer tachtig procent van de respondenten groeide het aantal externe ict'ers het afgelopen jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-23T11:07:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.