Kilimanjaro: Ontspanning na hard werk

Het Kilimanjaro-expeditiieteam heeft de top van de berg gehaald. De afgelopen dagen stonden in het teken van ontspanning.

De laatste dagen van ons verblijf in Tanzania staan in het teken van ontspanning. Na de bloedstollende, maar succesvolle toppoging van afgelopen zaterdagnacht, keerde het achttienkoppige expeditieteam zondag terug in het hotel in Moshi. De voorbije week was voor iedereen extreem zwaar en dus genoten we met volle teugen van de relatieve luxe, zoals een goed bed en een verfrissende douche.

Die luxe was wel van korte duur. Maandag en dinsdag stonden heuse safari's op het program. De eerste dag werden we in jeeps rondgeleid door de wildernis van het Manyara-meer. Dinsdag bezochten we de beroemde krater van Ngorongoro. Tijdens de trips spotten we olifanten, zebra's, nijlpaarden, giraffen, hyena's en zelfs leeuwen.

Loeizware helling

De safari's waren allebei heel indrukwekkend. Toch waren de meeste van ons vaak nog met het hoofd bij de beklimming van de Kilimanjaro. En dat zal voorlopig nog wel zo blijven. De beelden van de ijskoude en loeizware helling en de verlossende zonsopgang op Uhuru Peak, het hoogste punt van de Kilimanjaro (5895m), staan bij iedereen nog vers op het netvlies.

Vandaag is de laatste dag voor het expeditieteam. We hebben drie lagere scholen bezocht in het kader van onze sponsoring van stichting Close the Gap. Vanavond stappen we op het vliegtuig, terug naar Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-24T15:36:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.