De sponsor: 'Wielrenners zitten niet in de kroeg'

Plusine ICT sponsort de Alkmaarse wielclub Alcmaria Victrix. Bij deze vereniging trainen een hoop bekende wielrenners, onder wie Theo Bos.

Wat sponsoren jullie?

Directeur Henk Pomper: "Wij sponsoren de wielervereniging Alcmaria Victrix uit Alkmaar. Het is de grootste wielervereniging van Nederland met ongeveer zeshonderd leden. Hiervan doen er 150 tot tweehonderd mee aan wedstrijden."

"De club heeft ook een opleidingsteam. Hier komen bijvoorbeeld Thomas Dekker en Laurens van Dam vandaan."

En hoe zit het dan met Theo Bos?

Theo Bos verhuisde een aantal jaren geleden naar Alkmaar. Daarom werd hij lid van de club. Hij reed toen in onze kleding. Toen hij naar de Olympische Spelen in Athene vertrok, vroeg ik aan hem of hij dan ook in onze kleding wilde rijden. Dat kon niet, omdat hij gebonden was aan het sponsorcontract van de Rabobank. Wel konden we Bos met geld ondersteunen. Dat hebben we toen gedaan. In wielerland was hij toen wel bekend, maar verder eigenlijk niet.

Hoe is te zien dat jullie de vereniging sponsoren?

Het staat op de shirtjes, wel zo'n acht tot negen keer. En het staat op de fiets en langs de wielerbaan.

In de wielersport is het zo dat renners lid blijven van de vereniging, ook al rijden ze voor bijvoorbeeld voor de Rabobank. Op het pasje van de internationale wielerunie (UCI) dat ze bij wedstrijden moeten inleveren staat nog steeds Alcmaria Victrix. Bij de Nederlandse clubkampioenschappen rijden ze bijvoorbeeld in een Plusine-shirtje.

Dus jullie zijn ook te zien op televisie?

Nee, dat wordt niet uitgezonden. De pakken komen wel voor in een spotje van Volkswagen. In het spotje waar de Polo op twee wielen rijdt. Daarin rijdt ongeveer de helft van de renners in een Plusine-pak.

En hoe is het bij Bos te zien?

Bos is gebonden aan het contract van de Rabobank. Het staat daarom niet op zijn shirtje. Maar het staat op zijn en onze website. En op onze bus staat Bos in een Plusine-pak. Ook staat ons logo op de handtekeningkaartjes die hij uitdeelt.

Kunnen jullie Bos ook inzetten voor advertentiedoeleinden?

We hebben recht op een aantal dagdelen per jaar. Hij staat voor ons op de beurs. Of hij geeft baanclinics aan klanten en medewerkers.

Waarom ben je de vereniging gaan sponsoren?

Mijn kinderen gingen wielrennen. Dat vond ik een nobel streven. Wielrenners zitten niet in de kroeg, die zijn met hun sport bezig. Toen heb ik besloten om de vereniging te sponsoren.

Werkt de sponsoring ook?

Als ik in een lokale krant een advertentie plaats voor personeel, dan kennen de meeste het bedrijf wel. Ze hebben de renners wel eens zien fietsen. Het zorgt voor naamsbekendheid. Toch denk ik dat ik er geen computer meer om zal verkopen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-25T14:59:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.