'Verplicht ICK-pensioen slecht voor de branche'

Werkgeversvereniging ICT verwacht dat de verplichtstelling van de pensioenregeling voor de ICK-branche per 1 augustus dit jaar van kracht wordt. De regeling moet worden uitgevoerd door een nieuw op te richten bedrijfstak pensioenfonds (Bpf). Het mkb-adviesbureau Westland & Van der Toolen is niet blij met de verplichting.

Directeur Gerard van der Toolen: "Een verplichtstelling waarbij dure arbeidskosten worden opgelegd voor een hele branche, is simpelweg niet van deze tijd en zeer ongewenst. De regeling is erg duur, waardoor de loonkosten van veel ondernemingen fors zullen stijgen. Kleine ondernemingen kunnen hierdoor hun concurrentiepositie ten opzichte van grote ondernemingen zien verslechteren."
 
Hans Keukelaar, voorzitter van de werkgeversvereniging ICT, bestrijdt dat het een dure regeling is. "Het gaat om een bodemregeling; alleen het salaris en het vakantiegeld worden verplicht gesteld. Het is belangrijk om in een regeling te voorzien die ook voor kleine bedrijven betaalbaar is."
 
Ook woordvoerder Eddy Haket van vakbond de Unie MHP verbaast zich over de mening van Van der Toolen. "Hoe kleiner de schaal, hoe groter het risico. Kleine bedrijven kunnen juist veel baat hebben bij een verplichte bedrijfstakregeling, waardoor het risico kleiner wordt. Door één pensioenregeling zal ieder bedrijf relatief gezien dezelfde kosten hebben. Daardoor krijg je juist eerlijke concurrentie."
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in de Computable van 16 april 2004.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een verplichtstelling is inderdaad niet meer van deze tijd. Je bent overgeleverd aan de ongebreidelde beleggingen van het pensioenfonds. Veel beleggingen zijn in strijd met iemands geweten. Op schandelijke wijze hebben pensioenfondsen belegd in vele verwerpelijke beleggingsproducten. Zelf sparen en bijvoorbeeld een huis kopen is veel aantrekkelijker. In de jaren ?70 koste mij het pensioenfonds f 100 p.m Ik kwam f 100 p.m. te kort. De huizen stegen f.12.000 per jaar. De room van het werk ging naar het p.f. In mijn opbouwjaren had ik het goed kunnen gebruiken. Nu kan ik geen werk meer krijgen en heb ook geen inkomen. Ik wil niet aangesloten zijn bij een p.f. Als ambtenaar heb ik ontslag moeten nemen om onder een in en in smerig pensioenfonds uit te kunnen komen. Pensioenfondsen hebben mij 400.000 euro gekost, roofkapitaal, een stalen bal met ketting aan mijn been. Pensioenfondsen? een van de meest destructieve elementen in de maatschappij, beslist niet mensvriendelijk en transparant, zaken verdoezelen, manipuleren, verkeerde voorstelling van zaken, dat is mijn ervaring, je hebt de nijging achteruit te bidden.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-04-14T11:54:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.