Na 7 oktober meer duidelijk over HP en EDS

HP informeert op 7 oktober aanstaande de ondernemingsraden van HP en dochteronderneming EDS over de plannen in Nederland. De integratie van beide bedrijven en de aangekondigde ontslagronde zullen hoog op de agenda staan.

Ict-leverancier HP organiseert op dinsdag 7 oktober een vergadering waarin de ondernemingsraden van HP en dochteronderneming EDS worden geïnformeerd over de plannen in Nederland. Dat meldt een woordvoerder aan Computable. Op de agenda staan onder andere de integratie van de twee bedrijven en de ontslagronde, die de dienstverlener in september wereldwijd aankondigde. Of ook in Nederland medewerkers op straat komen te staan, wordt pas na de bijeenkomst bekendgemaakt.

Vakbonden

De vakbonden zijn in Nederland momenteel zijdelings betrokken bij de plannen, vertelt Gerard van Hees van FNV Bondgenoten. Het contact verloopt nog separaat, dus met EDS en HP als aparte gesprekspartner. De vakbondsman verwacht dat ondernemingsraden en bonden in het derde kwartaal van dit jaar de eerste gezamenlijke gesprekken zullen voeren. Hij denkt dat de partijen in de loop van 2009 praten over personeelsintegratie, salarisharmonisatie en het locatiebeleid.

Reorganisatie

Half september werd bekend dat HP de komende twee jaar wereldwijd vijfentwintigduizend banen schrapt. Dat is ongeveer 7,5 procent van het personeelsbestand van HP en EDS gezamenlijk. Later meldde de dienstverlener dat in Europa 9300 arbeidsplaatsen op de tocht staan.

De voorgenomen reorganisatie kost ongeveer 1,7 miljard dollar. De maatregelen moeten leiden tot besparingen van ongeveer 1,8 miljard dollar op jaarbasis. Dat bedrag wordt geïnvesteerd in verbetering van de marketing- en verkoopafdeling, optimalisatie van de logistiek en opkomende markten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-01T15:22:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.