Axioma Groep gaat op in Real Time Company

Real Time Company (het voormalige Newconomy) neemt Axioma Groep over. Beide partijen hebben hiertoe een intentieverklaring ondertekend. De overname zal worden betaald door middel van uitgifte van 70 miljoen nieuwe aandelen. Door de overname ontstaat een bedrijf met een omzet van 55 miljoen euro en 575 medewerkers.

De voorgenomen transactie is nog onder voorbehoud van de benodigde goedkeuringen. De transactie bestaat uit overname van alle aandelen Axioma groep door Real Time Company.

De directies van Real Time Company en Axioma Groep verwachten dat de nieuwe combinatie sneller zal groeien dan de twee ondernemingen afzonderlijk. Bovendien kunnen door het combineren van beide ondernemingen op afzienbare termijn belangrijke kostenbesparingen worden gerealiseerd, met name op het terrein van overheadkosten, zeggen beide ondernemingen.

"De combinatie van Real Time Company en Axioma Groep zal niet alleen een solide ict dienstverlener opleveren, maar tevens een fundament zijn voor verdere groei op het terrein van financiële en juridische dienstverlening. De nieuwe combinatie zal een verbeterde financiële positie en een goed groeiperspectief hebben," aldus de ondernemingen in een gezamelijke verklaring. De overname behelst de activiteiten van Axioma Groep op het gebied van legal, finance en ict, met 350 medewerkers zo’n 90 procent van alle activiteiten. Axioma Management Support (AMS) blijft buiten de transactie.

De nieuwe combinatie zal na het samengaan verder opereren onder de naam RT Company nv, met een hoofdkantoor in Den Haag en blijft genoteerd aan Euronext Amsterdam. De werkmaatschappijen zullen hun eigen naam behouden. Wie de nieuwe onderneming moet gaan leiden, is nog onduidelijk. "De samenstelling van zowel Raad van Bestuur als Raad van Commissarissen dient nog verder uitgewerkt te worden en zal worden voorgesteld aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Real Time Company." Nu staan Willem Jan van den Dijssel en Koos de Vink nog aan het hoofd van de respectievelijke ondernemingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-04-16T10:45:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.