Adecco zet overname DNC door

Adecco heeft zijn in september aangekondigde bod op De Nederlanden Compagnie (DNC) inmiddels geformaliseerd. Het uitzendbureau wil zo'n 56 miljoen euro op tafel leggen voor de detacheerder. Bij het DNC-conglomeraat is een aantal it-bedrijven aangesloten.

Adecco, 's werelds grootste uitzender, is bereid 12,25 euro per aandeel DNC te betalen. De aanmeldingstermijn voor de aandelen loopt tot 14 november. Als 95 procent van de aandelen is aangemeld, zal de Zwitserse uitzender het bod gestand doen. Adecco waardeert DNC met het bod op ongeveer 56 miljoen euro.

Het aan de Amsterdamse effectenbeurs genoteerde DNC (omzet 2007: 66 miljoen euro) is een financiële holding die zich richt op het verkrijgen van deelnemingen in detacheringsbureaus in de sectoren financiën, juridische zaken, managementondersteuning en ict. In deze laatste sector roerde DNC zich de afgelopen jaren flink. Het kocht TTP Groep, Share IT, ThinClient Consultancy, Percon Groep en Ecgroup.

Bestuursvoorzitter Koos de Vink van DNC: "Door de samenvoeging van de Nederlandse detacheringactiviteiten van Adecco met de huidige activiteiten van DNC bereiken wij versneld de door ons gewenste schaalgrootte."

Uitzender Adecco kent eveneens een it-tak onder de naam Ajilon ICT. Adecco is een beursgenoteerde onderneming (hoofdkantoor in Zürich) met een wereldwijde omzet van 21 miljard euro (2007).

Eind 2007 nam Randstad uitzendconcurrent Vedior over. Ook deze twee concerns doen veel aan ict-uitzending.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-22T13:49:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.