Google wint meeste Computable Awards

Award

Google wint vier onderscheidingen

Google is de grote winnaar van de Computable Awards. De onderneming ging naar huis met maar liefst drie imago-awards: Krachtigste ict-bedrijf, Beste werkgever en Meest innovatieve ict-bedrijf. Google werd bovendien gekozen tot Beste softwareleverancier.

Google is het krachtigste ict-bedrijf van Nederland. Het bedrijf eindigt op de eerste plaats in de Computable 100, de lijst van krachtigste ict-bedrijven van Nederland samengesteld door Computable. Microsoft en IBM staan op respectievelijk de tweede en derde plaats.

Ook in de andere categoriën van het Computable 100-onderzoek scoort Google goed. Het bedrijf heeft het beste imago als innovatieve onderneming. De nummer twee, TomTom, haalde slechts 56 procent van de score van Google. Op plaats drie van meest innovatieve bedrijven staat Apple. Dit bedrijf stijgt een plaats, ten koste van Microsoft.

Microsoft onttroond

In het onderzoek naar het imago als werkgever scoort Google ook het hoogst. IBM, dat lange tijd ervaren werd als de ultieme werkgever voor ict'ers, staat net als vorig jaar op de tweede plaats. Het ict-bedrijf haalt nog geen 82 procent van de score van Google. Microsoft stond vorig jaar nog bekend als het bedrijf waar de meeste ict'ers het liefste willen werken. Dit jaar is de softwareleverancier nummer drie.

In de lijst van beste zakenpartners voert hardware- en dienstenleverancier HP de lijst aan. Samen met IBM leverde het bedrijf een uiterst spannende strijd om de eerste plek. Met een miniem verschil pakt HP de eerste plaats. Microsoft, vorig jaar nog nummer een, daalt twee plaatsen en staat nog net in de top drie.

Computable Awards

De award ICT-recruiter van het jaar ging naar iSense, VX Company werd gekozen tot ICT-detacheerder van het jaar. Bij de project-awards werd het Orgaan Donatie Informatie Systeem (Odisys) van het ministerie van Volksgezondheid gekozen tot ICT-project van het jaar in de publieke sector. ICT-project van het jaar werd de digitalisering van het Stadsarchief Amsterdam door leverancier Toutatis.

Cisco werd Netwerk- en communicatieleverancier van het jaar, Capgemini ICT-servicesleverancier van het jaar en Hardwareleverancier van het jaar werd HP. De award Meest maatschappelijk verantwoorde ICT-onderneming van het jaar ging naar Inter Access. De persoonlijke awards voor de CIO van het jaar en CEO van het jaar gingen respectievelijk naar Willem van Groenland van Bol.com en Sabine Palinckx van Business Objects, dat dit jaar werd opgeslokt door de Duitse softwaregigant SAP.

Wie kiest?

De winnaars van Computable Awards worden op twee manieren verkozen: op basis van stemmen van lezers en bezoekers van Computable.nl en via een onderzoek onder Computable-lezers door TNS Nipo. Dat laatste leidt tot de zogeheten imago-awards Krachtigste ict-bedrijf, Beste Zakenpartner, Beste werkgever en Meest innovatieve ict-bedrijf.

Voor de overige awards worden bedrijven en projecten voorgedragen door lezers. Uit de voordrachten kiest de redactie van Computable in elke categorie vijf genomineerden. De winnaars wordt bepaald door het aantal stemmen dat lezers en bezoekers van Computable.nl vervolgens in elke categorie uitbrengen.

Computable 100-awards

Krachtigste ICT-bedrijf van het jaar
Google

Beste zakenpartner van het jaar
HP

Beste werkgever van het jaar
Google

Meest innovatieve ICT-bedrijf van het jaar
Google

Computable Awards 2008

ICT-recruiter van het jaar
iSense

ICT-detacheerder van het jaar
            
VX Company

ICT-project van het jaar in de publieke sector
Orgaan Donatie Informatie Systeem - Odisys

ICT-project van het jaar
                
Stadsarchief Amsterdam (Toutatis)

Netwerk- en communicatieleverancier van het jaar

Cisco

ICT-servicesleverancier van het jaar    
Capgemini

Softwareleverancier van het jaar             
Google

Hardwareleverancier van het jaar
HP

Meest maatschappelijk verantwoorde ICT-onderneming van het jaar         
Inter Access
    
CIO van het jaar                 
Willem van Groenland – Bol.com

CEO van het jaar
Sabine Palinckx – Business Objects

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hahaha, I-Sense weeeeer ICT-Recruiter van het jaar. Dat is gewoon lachwekkend, leuk dat de mensen van I-Sense de hele dag op zichzelf zitten te stemmen, blijkbaar hebben ze niets beters te doen. Of hebben ze een vriendje bij Computable? Het heeft natuurlijk helemaal niets te maken met het feit dat I-Sense al sinds jaar en dag een grote adverteerder op Computable.nl is, zie: http://www.computable.nl/adverteren/isense.htm. In elk geval van harte gefeliciteerd, zet 'm maar naast de andere wassen neuzen jongens. Daar hebben jullie er immers genoeg van, hahahaha!!

Raar, dat er al twee negatieve reacties zijn op dit bedrijf...dat zou toch iets moeten betekenen...Netjes pakken ze het in iedergeval niet aan Isense hoelang gaat dit nog duren..?

VX Company wederom beste detacheerder!! :-)

Natuurlijk, VXC beste detacheerder... daar zijn we erg trots op! Frank, Gerard, Michel, Bert... ga zo maar door. From good to great.

Elk jaar weer presteren 2 firma's het, om zo gigantisch op zich zelf te stemmen, en zogenaamd heeft niemand dat door, beste ICT-Computable-Fraudeurs van het jaar 2008:

-ICT-recruiter van het jaar
iSense
-ICT-detacheerder van het jaar
VX Company

(als iedereen een beetje oplet, heb je dit geintje ook door)

Ik voel hier een beetje jaloerzie opkomen.

Waarom denk je dat Microsoft al die tijd gedomineerd heeft? Alle 10000 man op zichzelf laten stemmen? En dat was wel goed?

Wees nou sportief M(microsoft)PVS en accepteer het gewoon.

Isense en VX Company toch gefeliciteerd!!!

Sogeti gefeliciteerd met de Award! Wel jammer dat nergens wordt gemeld dat zowel de website www.donorregister.nl en koppeling met Odisys door Indivirtual (www.indivirtual.com) is gerealiseerd.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-24T00:03:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.