CA herziet financiële cijfers over 2000 en 2001

Computer Associates heeft toegegeven dat de financiële resultaten over 2000 en 2001 niet conform de werkelijkheid waren. Met aanpassingen en het vervangen van ceo Sanjay Kumar wil het bedrijf schoon schip.

Kenneth D. Cron is benoemd tot interim ceo en Jeff Clarke tot coo (operationeel directeur). Kumar blijft bij het softwarebedrijf aan de slag als 'chief software architect'. Stephen Richards, die als verantwoordelijke voor de wereldwijde verkoop betrokken was bij het boekhoudschandaal bij CA en daarom ontslag nam, wordt vervangen door Greg Corgan.
 
Computer Associates heeft toegegeven dat het bepaalde contracten heeft geantedateerd om een goede indruk te maken op de beurs. De onderneming heeft in 2000 en 2001 maar liefst 2,2 miljard dollar aan omzet voortijdig ingeboekt. Dat bleek uit een onderzoek van de Amerikaanse beurswaakhond SEC. De omzetcijfers uit die twee fiscale jaren zijn nu herzien. CA verwacht evenwel dat die operatie geen invloed zal hebben op de financiële resultaten van zijn fiscale jaar 2004, dat op 31 maart eindigde.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-04-27T13:02:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.