Consultant krijgt 7,5 voor kennis

Drieënvijftig procent van de ict’ers beoordeelt een adviesbedrijf vooral op het kennisniveau van de consultants. Consultants scoren gemiddeld een 7,5 voor hun kennisniveau. Dat blijkt uit onderzoek door TNS NIPO in opdracht van Computable onder ruim tweeduizend ict'ers.

Adviesbedrijven krijgen gemiddeld een zeven voor de door hun verrichte diensten. Dat blijkt uit onderzoek door TNS NIPO in opdracht van Computable onder ruim tweeduizend ict'ers.

De ondervraagden zijn vooral enthousiast over het kennisniveau van consultants: ze geven hiervoor gemiddeld een 7,5. Over de prijs van adviestrajecten zijn ict'ers het minst enthousiast: ze geven hiervoor gemiddeld een 6,3.

Drieënvijftig procent van de ict'ers beoordeelt een adviesbedrijf vooral op het kennisniveau van de consultants. Twintig procent vindt betrouwbaarheid en eerlijkheid de belangrijkste factor. Op de derde plaats volgt ‘het nakomen van de inhoudelijke specificaties'. Dertien procent van de ict'ers beoordeelt ict-consultants in de eerste plaats op dit aspect.

Rapportcijfers ict-consultants

Kennis/knowhow                                                               

7,5

Prijs

6,3

Communicatie

6,9

Betrouwbaarheid en eerlijkheid

7,3

Nakomen tijdsplanning

6,9

Nakomen budget

7,0

Nakomen inhoudelijke specificaties

7,1

TNS NIPO

In augustus 2008 voerde TNS NIPO in opdracht van Computable een onderzoek uit naar de ervaringen van ictprofessionals en -beslissers met consultancy. Hiervoor werden circa 20.000 ict'ers benaderd en reageerden er 2167 op het verzoek om online een enquete in te vullen over hun ervaringen met consultants. De deelnemers werden verwezen naar een speciale website waarop zij de vragenlijst konden invullen. Vervolgens werd de deelnemers een serie vragen voorgelegd over hun motieven om en de omstandigheden waaronder zij een ictadviesbedrijf hebben ingehuurd.

Consultancy Guide 2009

Dit artikel is onderdeel van de Consultancy Guide 2009. Deze gids geeft een overzicht van de trends en ontwikkelingen op de Nederlandse markt voor consultants. Daarnaast bevat de gids de resultaten van een onderzoek, uitgevoerd door TNS NIPO, naar de ervaringen van ict'ers met consultants. De Consultancy Guide 2009 verschijnt op 19 december 2008 in druk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-04T10:30:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.