2008: Best gelezen artikelen

Artikelen over Microsoft worden door Computable-lezers altijd goed gelezen. Het is daarom niet vreemd dat deze artikelen bovenaan de lijst staan van best gelezen artikelen op Computable.nl.

Computable publiceerde het afgelopen jaar een hoop spraakmakende artikelen die door veel mensen werden gelezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de berichtgeving rondom het mislukte wia-project bij het UWV of alle artikelen over het DNS-lek. Hieronder vind je de tien best gelezen artikelen.

1. Eindeloos herstartende computers door SP3 XP

Na de installatie van servicepack 3 voor Windows XP bleven sommige computers eindeloos opnieuw opstarten. Het euvel leek zich voornamelijk voor te doen bij pc's met een AMD-processor.

2. 'Vista is onbetrouwbaar'

Gerard Holzmann, maker van de SPIN model checker, vindt het besturingssysteem Vista niet betrouwbaar. "De omvang van de Vistacode heeft de magische grens gepasseerd waar voorbij het mogelijk is een systeem echt betrouwbaar te maken. Bovendien gebruikt Vista buitensporige hoeveelheden geheugen en laat weinig over voor de gebruiker."

3. SP3 voor XP struikelt over nieuw probleem

Het eerste bericht over het derde servicepack voor XP leverde al een hoop lezers op. Het tweede bericht over een nieuw probleem werd ook goed gelezen. Computable schreef, twee weken na het eerste bericht, dat het derde servicepack een dll-bestand bevat dat niet compatibel blijkt met uitvoeringen van webbrowser Internet Explorer 7 die zijn aangepast door internet providers.

4. Acht redenen om Linux niet te gebruiken

Het bericht over de acht redenen om Linux niet te gebruiken leverde niet alleen een hoop lezers op, er kwamen ook veel reacties op het artikel. Veel lezers konden zich niet vinden in de redenen die in het artikel genoemd werden. Redenen die in het artikel genoemd werden zijn bijvoorbeeld het gebruik aan applicaties, of het gebrek aan kennis bij de ict-afdeling.

5. Acht redenen om de iPhone niet te gebruiken

Ondanks de komst van de iPhone 3G bleven analisten sceptisch over het zakelijk gebruik van de telefoon van Apple. Computable gaf acht redenen om de iPhone niet zakelijk te gebruiken. Zo heeft de telefoon geen toetsenbord en is er geen encryptie op het toestel mogelijk. Het artikel leverde niet alleen een hoop lezers, maar ook een hoop reacties op.

6. Dubbel salaris voor SAP-specialist

Ict-bedrijf Foxmar gaf SAP-specialisten een verdubbeling van hun netto salaris. Het bedrijf vond dit een goede oplossing voor het tekort op de arbeidsmarkt. Zij hoopten zo dat de specialisten niet zouden kiezen voor een freelancebestaan, maar bij het bedrijf zouden blijven werken. "Wie hard werkt, moet er ook naar verdienen", zei resourcemanager Fred Hooijman uit.

7. KPN kampt met ADSL-probleem

KPN kampte op 13 mei met een probleem met het netwerk. Een groot deel van de Nederlandse internetters had last van de storing. De storing duurde uiteindelijk twee dagen.

8. UWV stopt bouw ICT-systeem voor WIA

Dit was het eerste bericht van een hele serie over het mislukte project voor een wia-systeem voor het UWV. In latere berichten werd vaak naar dit eerste bericht gelinkt. Dat verklaart waarschijnlijk het grote aantal lezers. Het project, waar al meer dan 89 miljoen euro aan is uitgegeven, werd uiteindelijk stilgelegd.

9. MacBook blijft beste Windows-laptop

Ook in 2007 kwam de MacBook als beste uit de test om het besturingssysteem Windows op te draaien. Ook in 2008 blijkt Apple de best presterende Windows-notebooks te leveren voor de categorieën desktopvervanger en standaardnotebook. De winnaars zijn respectievelijk de MacBook Pro en de MacBook. De MacBook Pro draait uiteraard standaard Mac OS X, maar alle Apple-machines met Intel-processoren kunnen ook Windows draaien.

10. Internetbankieren onveilig ondanks 3x kloppen

Het lek in het Domein Name System zorgde ervoor dat er gaten kwamen in de fundering van internet. Ook het aanvragen van een SSL-certificaat voor andermans domein werd er makkelijker door. Beveiligde internetverbindingen voor internetbankieren waren ook niet meer te vertrouwen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Artikelen over Microsoft worden door Computable-lezers altijd goed gelezen. Het is daarom niet vreemd dat deze artikelen bovenaan de lijst staan van best gelezen artikelen op Computable.nl."

Misschien een motivatie/hint/suggestie, om de 'Microsoft gerelateerde berichtgeving' in balans te gaan brengen met 'berichtgeving over andere technologieen' in het ict-landschap?
Er zijn nog genoeg mooie en leerzame ict-onderwerpen in de business buiten 'The world of Microsoft Windows'. Er gebeurt meer ict buiten het kantoorgebouw dan erin ;-)

Voorbeelden?:
- Embedded (in apparaten) ict toepassingen
- Industriele ict (proces-besturing)
- Dataminings ict
- Gebouwen automatiserings ict
- Ict in wetenschappelijke omgevingen
- Apple wereld
- Linux / Unix toepassingen
- Ontwikkelingen in de hardware sector

Zie ook mogelijke onderwerpen zoals
- www.slashdot.org
- www.theregister.co.uk
- www.zdnet.com

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij UWV

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-31T09:59:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.