‘ICT-budgetten 2009 stijgen ondanks crisis’

Budget geld planning

De meeste managers verwachten dat ondanks de kredietcrisis de ict-budgetten in 2009 licht zullen stijgen of gelijk blijven. Dat is de uitkomst van marktonderzoek onder zeshonderd managers.

Ict-managers verwachten dat de budgetten voor ict-investeringen ondanks de kredietcrisis licht zullen toenemen. De managers verwachten dat binnen nagenoeg alle sectoren de budgetten voor ict omhoog gaan. Alleen de financiële sector vormt een uitzondering. Dat is de uitkomst van de ICT Barometer, een marktonderzoek van Ernst & Young onder zeshonderd managers.

Veertig procent van de ondervraagden verwacht dat het ict-budget het komende jaar iets zal groeien, terwijl achttien procent een daling voorziet. De rest van de respondenten verwacht dat de bestedingen op hetzelfde peil blijven. Die verwachtingen zijn minder rooskleurig dan eerder dit jaar. In april voorspelde 51 procent nog een groei, 11 procent voorzag een daling van de budgetten. Het ict-budget wordt vooral besteed aan investeringen in hard- en software.

Hoofdonderzoeker Jacob Verschuur van Ernst & Young plaatst een kanttekening bij de verwachtingen voor 2009. De voorspelling dat geplande ict-budgetten licht stijgen of gelijk blijven is volgens de hoofdonderzoeker geen garantie dat bestedingen werkelijk plaatsvinden. "In 2003, toen de stand van de AEX vergelijkbaar was met de koers van eind 2008, werden de budgetten voor internettoepassingen geschrapt."

Afhankelijk

Maar volgens Verschuur is het niet waarschijnlijk dat die budgetten worden teruggeschroefd. "Bedrijven zijn in vergelijking met 2003 meer afhankelijk van webtoepassingen zoals software as a service (saas). Organisaties maken bijvoorbeeld voor de inkoop, verkoop, productie, het voorraadbeheer en klantcontacten gebruik van software als webdienst. Ook de budgetten voor de verbetering van websites staan bij de meeste organisaties niet ter discussie," stelt hij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Logisch verhaal en IXT (Informatie Extace) is geintergreerd in het dagelijks leven. Net als gas, licht en water, je mobiele telefoon. Je hebt het gewoon nodig.

Goed verhaal, echter heeft Kahuna soortgelijke onderzoeksgegeves gepubliceerd op 11 december, zie:

http://www.kahuna.nl/pages/Hogere%20investeringen%20Risicomanagement.html

Vooral de investeringen op het gebied van risicomanagement zullen de voorkeur krijgen de komende tijd.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-31T09:36:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.