Brief Jobs stuwt beurskoers Apple

De brief waarin Apple-ceo Steve Jobs uitleg geeft over zijn gezondheidstoestand zorgt voor een stijging van de beurskoers van het bedrijf. Het aandeel opende maandagochtend hoger. Jobs zegt last te hebben van zijn hormoonhuishouding. Hij wordt hiervoor behandeld en blijft aan als ceo.

De beurskoers van Apple is gestegen nadat Steve Jobs in een brief uitleg geeft over zijn gezondheid. Het aandeel opende maandag hoger. De Apple-topman schrijft in zijn brief dat hij de afgelopen maanden veel is afgevallen. De doktoren denken dat hij problemen heeft met zijn hormoonhuishouding.

De beurskoers van Apple daalde de afgelopen weken flink na geruchten over de gezondheidstoestand van Jobs. Zo liet de topman weten geen keynote te geven op Macworld, dat dinsdag 6 januari begint. Het is voor het eerst in jaren dat Jobs niet naar de conferentie gaat.

In de brief schrijft de Apple-ceo dat hij de feestdagen liever doorbracht met zijn familie dan dat hij zijn keynote voor Macworld moest voorbereiden. "Maar helaas zorgde mijn beslissing om Phil af te vaardigen voor veel geruchten over mijn gezondheidstoestand, er werd zelfs gespeculeerd over mijn dood."

Tegenzin

Het is duidelijk dat Jobs met veel tegenzin de brief schrijf aan de Apple-gemeenschap. "Ik heb besloten iets heel persoonlijks te delen met de Apple-gemeenschap zodat we allemaal achterover kunnen leunen en morgen van de show kunnen genieten." De topman schrijft dat zijn doktoren denken dat er iets mis is met zijn hormoonhuishouding. Jobs wordt inmiddels behandeld voor het probleem.

Hij zegt tijdens de behandeling aan te blijven als ceo van Apple. En daarmee voorlopig ook niet te willen stoppen. "Ik zal de eerste zijn die het bestuur van Apple op de hoogte stelt als ik mijn taken niet meer kan uitoefenen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Prachtig natuurlijk dat Jobs zo'n invloed heeft op en teweeg brengt bij de 'Apple gemeenschap', maar bedrijfsmatig toch ook zorgelijk. Als meneer even hoest, of met zijn hormonen tobt, heeft dat gelijk effect op de waarde van Apple aandelen. Dan moet er een 'geen zorgen, ik ga nog niet dood' de wereld in gestuurd worden om het aandeel op koers te houden. Hmmm... Wat zou er met Apple gebeuren als Jobs vandaag of morgen onder de tram loopt?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-05T19:16:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.