Opta tikt KPN op de vingers

Telecomtoezichthouder Opta verplicht KPN en andere aanbieders van breedbandinternet via de telefoon (dsl) om klanten binnen twee weken te verhuizen.

In de huidige situatie zitten consumenten of bedrijven bij een migratie meer dan een maand zonder dsl-aansluiting, omdat KPN weigert benodigde overzettingen in de wijkcentrales uit te voeren. Medewerking van KPN is onontbeerlijk omdat het telecomconcern alle aansluitlijnen beheert, waar ook andere dsl-platformhouders gebruik van moeten maken om bedrijven en consumenten aan te kunnen sluiten.
 
Alle dsl-aanbieders, waaronder KPN, hebben vorig jaar zomer eerst zelf geprobeerd om de migratie van dsl-lijnen naar een andere aanbieder te vergemakkelijken. Op het laatste moment weigerde het bedrijfsonderdeel van KPN dat dsl aanbiedt akkoord te gaan met een standaard verhuisprocedure. Het bedrijf zei technisch niet in staat te zijn klanten snel te laten overstappen. Ook bedrijfsmatig gaf het concern toe klanten zolang mogelijk op zijn infrastructuur te willen houden om het rendement op zijn investeringen te halen (www.computable.nl/artikels/archief3/d37ss3ia.htm).
 
Opta legt KPN nu op dat zij klanten zonder voorwaarden binnen twee weken overzet op een andere aanbieder. Wel moeten dsl-aanbieders die hierom vragen van tevoren een schatting maken van het aantal overzettingen. De toezichthouder neemt deze stap op verzoek van Bbned, Tiscali en Versatel

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-05-11T11:23:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.